Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Για να «βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε σε συνέντευξή του

25 Αυγούστου 2023 20:23
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ο θάνατος του οποίου από χτυπήματα χούλιγκαν συγκλόνισε το πανελλήνιο, ανακοίνωσε ότι θα κατέβει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Αριστείδης Καμπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μιλώντας στο Metropolis 95,5 απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης κατά της οπαδικής βίας. Για να «βάλουμε μυαλό στην ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι έχω πράξει αυτό που πίστευα και πιστεύω ότι κάνω σωστά, σε έναν αγώνα κατά της βίας. Έκανα το αυτονόητο γιατί ουσιαστικά αυτή την οπαδική βία τα τελευταία χρόνια την βιώνουμε σε πολλές φάσεις και πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας ενάντια σε αυτό που έχει γίνει μάστιγα σε αυτή την κοινωνία», υπογράμμισε ο Αριστείδης Καμπανός.

Πρόσθεσε ότι το φαινόμενο της οπαδικής βίας δεν αφορά μόνο τα θύματα. «Πρέπει η πολιτεία, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι που αγαπάνε την ομάδα τους, οι δημοσιογράφοι, όλοι. Να σκύψουμε στο πρόβλημα και να γιατρέψουμε το κακό απόστημα του ποδοσφαίρου», σημείωσε.

Πατέρας Άλκη Καμπανού
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει»

Ο πατέρας του Άλκη είπε πως ο ίδιος υπέβαλε την πρότασή του στον κύριο Τζιτζικώστα, ενστερνιζόμενος τις απόψεις του για την καταπολέμηση τη βίας αναφέροντας πώς ο κοινός σκοπός τους είναι η εξυγίανση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. «Ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει», είπε.

Τέλος, μιλώντας για τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ που επρόκειτο να διεξαχθεί στη μνήμη του 19χρονου Άλκη, είπε πως μπορεί να μην ήταν ώριμες οι συνθήκες. «Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει, θα ήθελα να παρευρεθώ και να είμαι αγκαλιασμένος με τους υγιείς φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ. Να αποδείξουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι του αθλητισμού που ενώνει», τόνισε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share