Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο - "Όχι" σε αντιπροέδρους από Πλεύση Ελευθερίας, Σπαρτιάτες και Νίκη (Video)

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Τσιάρας και αναπληρωτές ο Θάνος Πλεύρης και η Ζωή Ράπτη

4 Ιουλίου 2023 16:53
Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο -
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων και εξελέγη το προεδρείο της Βουλής. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όχι όμως προφορικά αλλά γραπτά, και για την οικονομία του χρόνου στήθηκαν τέσσερις κάλπες στις οποίες οι βουλευτές δήλωσαν, με το όνομά τους, την προτίμησή τους. Την ίδια σιγμή, η Ζωη Κωνσταντοπούλου πήρε τον λόγο στην Βουλή και άρχισαν τα γιουχαΐσματα.

"Όχι" σε αντιπροέδρους από Πλεύση Ελευθερίας, Σπαρτιάτες και Νίκη

Δεν εξελέγησαν οι αντιπρόεδροι της Βουλής που είχαν προταθεί από τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. Στους βουλευτές διανεμήθηκαν τέσσερα ψηφοδέλτια, ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα του Α, του Β και του Γ αντιπροέδρου, ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των υπολοίπων προτεινομένων αντιπροέδρων, ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των προτεινομένων για τα αξιώματα των κοσμητόρων και ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των προτεινομένων για γραμματείς.

Η ψήφος ήταν «ναι» ή «παρών», δεν υπήρχε τρίτη επιλογή. Επίσης, σε κάθε ψηφοδέλτιο, ο βουλευτής θα έπρεπε να αναγράφει το ονοματεπώνυμο του, την εκλογική του περιφέρεια στην οποία ανήκει και στο τέλος να το υπογράφει.

Εξελέγη το προεδρείο της Βουλής: Οι προτάσεις των κομμάτων για τους Αντιπροέδρους

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ προτάθηκε για τη θέση του Α’ αντιπροέδρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη θέση του Β’ αντιπροέδρου ο Γιώργος Γεωργαντάς και για τη θέση του Γ’ αντιπροέδρου ο Αθανάσιος Μπούρας. Και οι τρείς έλαβαν 269 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκαν κατά σειρά.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε για τη θέση του Δ’ αντιπροέδρου η Όλγα Γεροβασίλη. Έλαβε 270 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προτάθηκε για τη θέση του Ε’ αντιπροέδρου ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.Έλαβε 270 ψήφους υπέρ και 30 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτάθηκε για τη θέση του ΣΤ’ αντιπροέδρου ο Γιώργος Λαμπρούλης. Έλαβε 269 ψήφους υπέρ και 31 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» προτάθηκε για τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου ο Πέτρος Δημητριάδης. Έλαβε 25 ψήφους υπέρ και 275 παρών και δεν εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης προτάθηκε για τη θέση του Η’ αντιπροέδρου ο Βασίλειος Βιλιάρδος. Έλαβε 256 ψήφους υπέρ και 44 παρών και εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Νίκης», προτάθηκε για τη θέση του Θ’ αντιπροέδρου ο Γεώργιος Αποστολάκης. Έλαβε 31 ψήφους υπέρ και 269 παρών και δεν εκλέχθηκε.

Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Πλεύσης Ελευθερίας» προτάθηκε για τη θέση του Ι’ αντιπροέδρου ο Μιχαήλ Χουρδάκης. Έλαβε 94 ψήφους υπέρ και 205 παρόν και δεν εκλέχθηκε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share