Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρετός» για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα! Μένει «ακέφαλη» η Κοινοβουλευτική Ομάδα με το «όχι» της Γεροβασίλη (Video)

Οι προτάσεις των στρατοπέδων - Συνεδριάζει σήμερα (2/7) η πολιτική γραμματεία

2 Ιουλίου 2023 11:11
ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρετός» για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα! Μένει «ακέφαλη» η Κοινοβουλευτική Ομάδα με το «όχι» της Γεροβασίλη (Video)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ετοιμάζεται να συνεδριάσει σήμερα (2/7), ενώ αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να εκπονηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ανάδειξη ενός νέου αρχηγού, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει πολλές επιλογές καθώς θα πρέπει να διαμορφωθεί άμεσα ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου, αλλά και η δρομολόγηση διεξαγωγής συνεδρίου. Μέσα στις επόμενες μέρες - μία από τις δύο επόμενες Κυριακές, πιθανότατα - θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής. Παράλληλα, διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει «ακέφαλη» η Κοινοβουλευτική Ομάδα με το «όχι» της Γεροβασίλη

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου (1/7), από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν θα είναι υποψήφια στη μάχη της προεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν δέχθηκε την πρόταση που της έγινε.

Με ή χωρίς Τσίπρα; Δημοσκόπηση της GPO αποκαλύπτει πόσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά της παραίτησης του τέως προέδρου

Ενάντια στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται σχεδόν 8 στους 10 ψηφοφόρους του κόμματος σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο Star.

Η ερώτηση είχε γίνει σε δημοσκόπηση της GPO πριν από τις δεύτερες εκλογές καθώς υπήρχαν φήμες πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση.

Συγκεκριμένα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση Τσίπρα έχει ελάχιστη στήριξη καθώς μόλις το 19,8% πιστεύει «ναι και μάλλον ναι» ενώ το 76,3% λέει «όχι και μάλλον όχι».

Στο σύνολο των πολιτών, υπέρ της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, είναι το 54,9%, με το 35,8% να δηλώνει «Ναι» και το 19,1% «Μάλλον ναι». «Μάλλον όχι» δηλώνει το 9,4% και «Όχι» το 21,1%. Δεν ξέρω/δεν απαντώ δηλώνει το 14,6%.

Με ή χωρίς Τσίπρα; Δημοσκόπηση της GPO αποκαλύπτει πόσοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ και κατά της παραίτησης του τέως προέδρου

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share