Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Πάνος Τσακλόγλου: Ο μοναδικός υπουργός που έδωσε πολιτικό όρκο! Ο ένας στους 63 που δεν έδωσε θρησκευτικό

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 της Τρίτης (27/6) η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

27 Ιουνίου 2023 13:48
Πάνος Τσακλόγλου: Ο μοναδικός υπουργός που έδωσε πολιτικό όρκο! Ο ένας στους 63 που δεν έδωσε θρησκευτικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 της Τρίτης (27/6) η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Ωστόσο, ανάμεσα στα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης, μόλις ένα πρόσωπο επέλεξε να δώσει πολιτικό όρκο. Ο λόγος για τον νέο υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Πάνος Τσακλόγλου

Ποιος είναι ο Πάνος Τσακλόγλου

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε πτυχίο με βαθμό «άριστα» το 1983. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα Οικονομικά και την Οικονομική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Ουόρικ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα (MA in Economics) το 1984.

Από το 1987 έως το 1990 διετέλεσε Λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μπρίστολ. Από το 1990 έως το 1993 εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Το 1993, εξελέγη επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής και το 2003 εξελέγη τακτικός καθηγητής του ιδίου τμήματος.

Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του ΟΠΑ. Από το 2006 είναι μέλος της Αρχής Διασφαλίσεως Ποιότητας (ΑΔΙΠ) της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (2010-2011) και του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (2011-2012) για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής.

Κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Αυγούστου 2020, ο κ. Τσακλόγλου, ανέλαβε Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share