Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πλεύση Ελευθερίας: «Αποδεκατίζεται» η ομάδα - Και 4η αποχώρηση από το κίνημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Πρόκειται για την πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης, Νικολέττα Μπουραζάνη

10 Ιουνίου 2023 20:57
Πλεύση Ελευθερίας: «Αποδεκατίζεται» η ομάδα - Και 4η αποχώρηση από το κίνημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από Ανθή Κουρεντζή

Οι αποχωρήσεις υποψηφίων στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεχίζονται, δύο εβδομάδες προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, έγινε γνωστό ότι αποχωρεί και τέταρτη υποψήφια βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας στις δεύτερες εκλογές, αφήνοντας πάλι αιχμές κατά τηςΖωής Κωνσταντοπούλου.

Ο λόγος για την πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης, Νικολέττα Μπουραζάνη, η οποία προχώρησε σε μία «σκληρή» ανάρτηση στα social media για την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται.

Παραβλέποντας εντελώς την στραυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαϊου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, «διορίζοντας ημέτερους». Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης».

Η κ. Μπουραζάνη είναι η τέταρτη υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας που αποχωρεί από το κίνημα σε διάστημα 24 ωρών.

Πάντως η κ. Κωνσταντοπούλου με συνέντευξή της στο One Channel υπενθύμισε αρχικά ότι εκείνη άφησε την τρίτη τη τάξει πολιτειακή θέση χωρίς κανένα πρόβλημα. Κατά συνέπεια, επιχειρηματολόγησε, «δεν μπορώ να συμμερισθώ μια αγάπη για τις θέσεις, που δεν έχουμε καν. Ουδείς έχει το δικαίωμα να έχει μια τέτοια προσδοκία».

Και, στη συνέχεια, εξήγησε πως εκείνη πήρε την ευθύνη να διαμορφώσει τις λίστες, με κριτήριο να υπάρχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «δεν θα υπάρχει όμοιά της». Εξ άλλου, «ο αρχηγός είναι ο προπονητής της ομάδας, μπορεί κάποιους να τους αφήσει στον πάγκο, αλίμονο αν αυτοί επαναστατούσαν», σημείωσε χαρακτηριστικώς. Οι αντιδράσεις επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν έπρεπε να είναι στις λίστες, η πικρία είναι κατανοητή από την άλλη, αναγνώρισε. Όμως, επέμεινε, όλοι ήξεραν ότι δεν θα είναι ίδιες οι λίστες, σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου, και δεδομένη η σειρά στα ψηφοδέλτια.

Εκλογές 2023: Χαλαρή αυτοδυναμία της ΝΔ στο 43,9% και σταθερά χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της GPO - Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή (video)

Διαφορά πάνω από 20% και διπλάσια ποσοστά καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τα ευρήματα της δημοσκόπησης «δείχνουν» επτακομματική Βουλή και ταυτόχρονα ποσοστά της ΝΔ που μπορούν να της εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου, όπως παρουσιάζεται, φαίνεται πως η ΝΔ καταφέρνει την αυτοδυναμία με ποσοστό 43,9% και 160 έδρες. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9% και 57 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και 33 έδρες, το ΚΚΕ με 6,9% και 20 έδρες, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,7% και 13 έδρες, η Νίκη με 3,6% και 10 έδρες και η Ελληνική Λύση με 3,2% και 8 έδρες.

Δείτε επίσης: Πλεύση Ελευθερίας: Τριγμοί, αποχωρήσεις, καταγγελίες και "καρφιά" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Σε εκλόγιμη θέση έβαλε τον άντρα της (photos)

Τι δείχνει η πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 41,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 6,5, η Ελληνική Λύση 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,4%, η ΝΙΚΗ 3,4% ενώ το ΜέΡΑ 25 μένει εκτός Βουλή με 2,1%.

Αναφορικά με τη συσπείρωση, είναι και εκεί αυξημένα τα ποσοστά σε σχέση με τις κάλπες της 21ης Μαΐου, καθώς η ΝΔ καταγράφει σχεδόν το απόλυτο με 94,1% και να παίρνει ψηφοφόρους κυρίως από την Ελληνική Λύση (22,8%) και τη ΝΙΚΗ (8,3%), αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – αν και λιγότερο από 2% από το κάθε κόμμα.

Μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στο ερώτημα, τέλος, για την άποψη όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς οι θετικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη βρίσκονται στο 55,8%, για τον Αλέξη Τσίπρα στο 27,5%, για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 36,3%, τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο 41,1%, τον Κυριάκο Βελόπουλο στο 15%, τον Γιάνη Βαρουφάκη στο 16,5% και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο 36,1%.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share