Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης χτυπά την... καμπάνα στη Νίκη και τους υποστηρικτές της - «Αφήστε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική»

Νίκη και Ελληνική Λύση "τσιμπάνε" τα ποσοστά τους στα Βόρεια, όπως έδειξε η πρόσφατη κάλπη, με την Πειραιώς να έχει λάβει το μήνυμα.

8 Ιουνίου 2023 11:07
Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης χτυπά την... καμπάνα στη Νίκη και τους υποστηρικτές της - «Αφήστε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική»
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Εκλογές 2023: Από τη Δράμα χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το μήνυμα: Πατριώτης δεν αρκεί να είναι κάποιος στα λόγια, αλλά πρέπει να είναι και στα έργα και πως κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια με την Ορθοδοξία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτύπησε χθες την… καμπάνα στη νεοεμφανιζόμενη Νίκη, αλλά και στους πολίτες που κατέληξαν σε αυτήν την επιλογή, είτε από διαμαρτυρία ή επειδή το πίστευαν, υποστηρίζοντας ότι η ορθόδοξη πίστη δεν χωράει στα στεγανά κάποιων νεοεμφανιζόμενων κομμάτων που διεκδικούν να έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτήν.

Ηταν όμως και ένα μήνυμα σε κάποιους, λίγους ιερείς, οι οποίοι φαίνεται οτι έχουν ακούσει τα… κελεύσματα της Νίκης και τα μεταφέρουν κυρίως στους πιστούς, αν και η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σε αυστηρό τόνο, διαχώρισε τη θέση της με την πολιτική, κάνοντας λόγο για "παραχαράκτες της πίστης που εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς".

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης χτυπά την... καμπάνα στη Νίκη και τους υποστηρικτές της - «Αφήστε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI

Αφήστε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική

"Να αναζητήσουμε τους συμπολίτες μας που έστρεψαν την ψήφο τους σε κόμματα εκ δεξιών της της ΝΔ και να τους πούμε ότι ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος. Όμως στην πράξη μετριέται με αποτελέσματα. Και βέβαια σε όσους επιδιώκουν να φυλακίζουν την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι οι πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντοτε δύναμη ενότητας και όχι διχασμού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική", είπε ο Κυριάκος Μητσοτακης, με τα… σκάγια να παίρνουν και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Νίκη και Ελληνική Λύση "τσιμπάνε" τα ποσοστά τους στα Βόρεια, όπως έδειξε η πρόσφατη κάλπη, με την Πειραιώς να έχει λάβει το μήνυμα και να επιχειρεί επιστροφή των ψηφοφόρων στη μεγάλη, λαϊκή, κεντροδεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως συχνά την αποκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης χτυπά την... καμπάνα στη Νίκη και τους υποστηρικτές της - «Αφήστε την Εκκλησία μακριά από την πολιτική»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Επιχείρηση Βόρεια Ελλάδα

Στην Πειραιώς, έχοντας σκανάρει το εκλογικό αποτέλεσμα κάλπη κάλπη, εστιάζουν στις απώλειες εκ δεξιών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τους βουλευτές, οι οποίοι ετοιμάζονται να περιοδεύσουν προς τον Βορρά.

Στη Δράμα, όπου βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την Καβάλα και τη Θάσο, η Νέα Δημοκρατία πήρε στις πρόσφατες εκλογές 39,41% έναντι 43,9 μονάδων το 2019, η Ελληνική Λύση 6,90%, οριακά υψηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με το 2019 ( 6,70%) και η Νίκη 5,33%. Η Πιερία, είναι μία ακόμη περιφέρεια που αν και βάφτηκε "μπλε" με 41,09%, στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είχε αποσπάσει 47,45%, η Ελληνική Λύση πήρε την 21η Μαΐου 7,56% έναντι 5,73% ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Νίκη 7,46%. Το στοίχημα για την Πειραιώς είναι να σταματήσουν οι διαρροές στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει τα διλήμματα στους πολίτες για τη σημασία της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι θέλει εντολή για ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που άφησε, λόγω των κρίσεων που αντιμετώπισε.

Προχθές μάλιστα στην ΕΡΤ για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτακης είπε ότι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη, τότε ένας ακομη γύρος εκλογών είναι μονόδρομος τον Αύγουστο, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας ούτε με κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ούτε όμως με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share