Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αρνήθηκαν να χαιρετήσουν τον Μητσοτάκη σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε μείνει με το παλιό υλικό - Είστε της σχολής Βαρουφάκη βλέπω...» (video)

Νέο «άκυρο» από πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά στη Νέα Ιωνία

6 Ιουνίου 2023 20:14
Αρνήθηκαν να χαιρετήσουν τον Μητσοτάκη σε περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε μείνει με το παλιό υλικό - Είστε της σχολής Βαρουφάκη βλέπω...» (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία πήγε να χαιρετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως οι παρευρισκόμενοι δεν τού έσφιξαν το χέρι, αντ' αυτού του έδωσαν ένα φυλλάδιο του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή και αποφάσισε να περάσει από κεντρικά σημεία, όπου ήταν και τα περίπτερα των πολιτικών κομμάτων. «Καλημέρα σας. Α, ούτε χαιρετάμε ε; Τα καινούργια είναι αυτά;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις βρέθηκε μπροστά από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχετε μείνει με το παλιό υλικό», είπε όταν τού έδωσαν φυλλάδιο του κόμματος. «Εσείς είστε της σχολής Βαρουφάκη βλέπω, δεν χαιρετάτε καν, δεν σας πήγε πολύ καλά αυτό, αλλά δεν πειράζει», ανέφερε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε από το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Τα ψηφοδέλτια της κάλπης της 25ης Ιουνίου

Δείτε το βίντεο από το 1:09:

Εκλογές 2023: Πώς θα γίνει το ντιμπέιτ των «5» - Όλες οι αλλαγές, οι θεματικές ενότητες και το «άκυρο» για την κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα (video)

Στη διεξαγωγή μίας τηλεμαχίας στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, συμφώνησε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

 1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,
 2. Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
 3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
 4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
 5. Περιβάλλον – Ενέργεια
 6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν και πάλι την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση. Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά της θα είναι οι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη. Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

Εκλογές 2023: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
 • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
 • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
 • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
 • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
 • 6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση. Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share