Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό» (Video)

Μίλησε στην ισπανική El Mundo

6 Ιουνίου 2023 08:14
Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα όσα βίωσε από τη μέρα που ξέσπασε το Qatargate, περιέγραψε η Εύα Καϊλή στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της, στην ισπανική El Mundo επαναλαμβάνοντας ότι είναι αθώα και σοκαρισμένη που δεν μπορούσε να δει το μωρό της.

«Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν», είπε η Εύα Καϊλή, αρνούμενη ότι βρέθηκαν 150.000 ευρώ μέσα στο διαμέρισμά της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε πως πίσω από τη σύλληψή της για το Qatargate κρύβονταν οι πρωτοβουλίες της γύρω από τα συστήματα παρακολούθησης των πολιτικών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή «Πήγασος» (PEGA) ελεγχόταν», υποστήριξε.

Σχετικά με το περιστατικό της σύλληψής της και τις στιγμές μέσα στις φυλακές του Χάρεμ, η Εύα Καϊλή είπε: «Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share