Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Οριστική απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου: Άρση της ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τους δύο Έλληνες ευρωβουλευτές

1 Ιουνίου 2023 12:53
Οριστική απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου: Άρση της ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ&ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αλέξη Γεωργούλη και Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα Πέμπτη (1/6) ώστε να πραγματοποιηθεί η έρευνα για τις καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος τους.

Οι βελγικές Αρχές εισηγήθηκαν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη για την καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του για βιασμό και σωματικές βλάβες προ τριετίας ενώ η Μαρία Σπυράκη θα βρεθεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για την υπόθεση κονδυλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και η απόφαση ήταν ομόφωνη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η πλευρά του ηθοποιού είχε ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας, καθώς δεν έχει λάβει ακόμα τη δικογραφία για την υπόθεσή του.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της ΕΕ είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας τόσο για τον Αλέξη Γεωργούλη όσο και για τη Μαρία Σπυράκη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απεφάνθη σήμερα υπέρ της εισήγησης.

Δείτε επίσης: Τραγικό! Γεωργούλης, Καϊλή, Λαγός, Σπυράκη και... Κύρτσος, 5 στους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές είναι υπό δικαστική διερεύνηση - 1 στους 4 βρίσκεται στη φυλακή ή κινδυνεύει με φυλάκιση

Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν “κρύφτηκα” πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share