Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με τη Μαρία Σπυράκη - Οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (video)

Νέα δεδομένα για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή

30 Μαΐου 2023 19:16
Ραγδαίες εξελίξεις με τη Μαρία Σπυράκη - Οριστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Να αρθεί η ασυλία της ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, από τα 16 παρόντα μέλη, εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (S&D, RE και Πράσινοι), έξι ψήφισαν κατά (ΕΛΚ και ECR) ενώ δύο απείχαν (ID).

Σημειώνεται πως επιστολή από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (European Public Prosecutor's office) με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2022 είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας της κ. Σπυράκη λόγω της εν εξελίξει έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται πως φέρεται να υπήρξαν παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις:

  • Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (Accredited Ρarliamentary Αssistant - APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του
  • Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 - Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο

Πάντως, η Μαρία Σπυράκη έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά.

Οριστικό για Αλέξη Γεωργούλη! Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση κακοποίησης αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Παράλληλα, η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και η Μένια Κούκου συνάντησαν την Νία Βαρντάλος, η οποία μίλησε πρώτη φορά για την καταγγελία εις βάρος του φίλου της, Αλέξη Γεωργούλη.

Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης».

Ξεκάθαρος ο Χρήστος Λούλης για Αλέξη Γεωργούλη: «Είναι πολύ μεγάλο κρίμα αν...» (Video)

Ο Χρήστος Λούλης έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και τις καταγγελίες εις βάρος του για κακοποίηση και βιασμό. Παράλληλα, η Σοφία Βογιατζάκη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και για πρώτη φορά σχολίασε δημόσια τις καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού και φίλου της Αλέξη Γεωργούλη

Ξεκάθαρος ο Χρήστος Λούλης για Αλέξη Γεωργούλη

«Αυτά τα πράγματα πάνε στη δικαιοσύνη. Η κοπέλα – αν ισχύουν αυτά – η καρδιά μου πάει προς εκείνη. Εάν δεν έχουν συμβεί έτσι και έχουν συμβεί αλλιώς είναι και αυτό πολύ μεγάλο κρίμα. Δεν ακούει πολλά το αυτί μου.

Δεν έχω γνωρίσει τον Γεωργούλη, αλλά ακόμη και για φίλο δεν θα μπορούσα να είμαι κάθετος για τίποτα. Δεν ξέρεις ποτέ τι έχει συμβεί αν δεν είσαι μπροστά» τόνισε ο Χρήστος Λούλης μιλώντας στη δημοσιογράφο, Χριστίνα Βουδούρη.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share