Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο μόνος που «έπεσε μέσα»: «40 και βάλε...» - Η προφητική πρόβλεψη του Γιώργου Καρατζαφέρη για τις εκλογές (Video)

«Η Νέα Δημοκρατία θα έχει τουλάχιστον 1/3 επιπλέον βουλευτές…»

26 Μαΐου 2023 16:31
Ο μόνος που «έπεσε μέσα»: «40 και βάλε...» - Η προφητική πρόβλεψη του Γιώργου Καρατζαφέρη για τις εκλογές (Video)
(MOTIONTEAM/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μέσα στις προβλέψεις του έπεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είχε μιλήσει πριν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου για το ποσοστό που θα λάμβανε η ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη συγκέντρωσε ποσοστό 40,79%, βάφοντας τον ελληνικό χάρτη «μπλε».

Ενώ, δύο εβδομάδες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους φοιτητές, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε χαρακτηρίσει την προβολή της υπόθεσης ως υπερβολική!

Η προφητική πρόβλεψη του Γιώργου Καρατζαφέρη για τις εκλογές

«40 και βάλε…Θα είναι πάνω από 40» είχε σχολιάσει στις 22 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Καρατζαφέρης για το ποσοστό που θα λάμβανε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε τηλεοπτική του παρουσία στο κανάλι Art.

«Η Νέα Δημοκρατία θα έχει τουλάχιστον 1/3 επιπλέον βουλευτές…εγώ την υπολογίζω στο 35%, μπορεί να είναι και 40%», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας παράλληλα ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα δημιουργήσει μια «άνεση στον κ. Μητσοτάκη» για περιθώριο κινήσεων.

Δηλώσεις σοκ από Γιώργο Καρατζαφέρη και Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι εγωιστικό...» (Video)

Μετά την αδελφή του πρωθυπουργού και βουλευτού της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, που μίλησε για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων με την Τουρκία εμφανίστηκε εξίσου «τυχαία» και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας να δηλώσει ότι «Θα μπορούσε να υπάρχει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, είναι εγωιστικό να το θεωρούμε κλειστή λίμνη».

Συνεπώς, οι δηλώσεις αυτές σε συνδυασμό με εκείνες που έκανε η Ν.Μπακογιάννη είναι «τροχιοδεικτικές», δηλαδή εξερευνούν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δώσει μέρος των πόρων της δικής της δυνητικής ΑΟΖ στην Τουρκία, τώρα που εντέχνως κάποιοι σε εσωτερικό και εξωτερικό ανακίνησαν ένας είδος «διπλωματίας των σεισμών».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share