Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη ο άνδρας που ξεκίνησε το υβριστικό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα social media

Κατηγορείται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια μέσω διαδικτύου

26 Μαΐου 2023 10:58
Συνελήφθη ο άνδρας που ξεκίνησε το υβριστικό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα social media
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (24/5), από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 37χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το άτομο που είχε ξεκινήσει το γνωστό υβριστικό σύνθημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ καλούσε τον κόσμο να ξεσηκωθεί. Σημειώνεται ότι ο 37χρονος δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τις οποίες προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του 37χρονου στη διαχείριση προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Μητσοτάκης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις, καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την την Τρίτη (23/5). Κατόπιν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share