Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εκλογές 2023: Το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ δεν κατεβαίνει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου και στηρίζει ΚΚΕ!

Αναμένεται δραματική αύξηση των ποσοστών για το Κομμουνιστικό Κόμμα

25 Μαΐου 2023 13:20
Εκλογές 2023: Το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ δεν κατεβαίνει στις κάλπες της 25ης Ιουνίου και στηρίζει ΚΚΕ!
Φωτογραφία δεξιά: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα πάρει μέρος στις ερχόμενες εκλογές το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ προχώρησε ο πρόεδρός του, Νίκος Λούβρος.

Ο κ. Λούβρος, αναφέρει πως το κόμμα Κ.Ο.Τ.Ε.Σ ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες που το τίμησαν καθώς επίσης και τους εθελοντές και τους υποψηφίους, ενώ στη συνέχεια σημειώνει πως προχώρησαν στην απόφαση να μην συμμετάσχουν στις ερχόμενες εκλογές - που όλα δείχνουν πως θα διεξαχθούν στις 25 Ιούνη - καθώς το θεωρούν "άσκοπο".

Στη συνέχεια, απευθύνει κάλεσμα σε όσους τίμησαν το κόμμα με την ψήφο τους "να στηρίξουν εκλογικά το ΚΚΕ που σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας" όπως ξεκαθαρίζει.

"Σε προσωπικό επίπεδο, με την συμπόρευση με το ΚΚΕ θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου, Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛΑΣ (ΑΙΑΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ) και τον αγαπημένο θανόντα φίλο μου Μιχάλη Σπυριδάκη, έναν γνήσιο κομμουνιστή αγωνιστή" υπογραμμίζει τέλος ο κ. Λούβρος.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

Ανακοίνωση κόμματος ΚΟΤΕΣ
Ανακοίνωση κόμματος ΚΟΤΕΣ

Εκλογές 2023: Αντιεμβολιαστές οι ψηφοφόροι του ΝΙΚΗ - Οι ενδείξεις που συνδέουν το κόμμα-έκπληξη των εκλογών με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις

Εκλογές 2023: Ενα αόρατο νήμα φέρεται να συνδέει το κίνημα Νίκη και τους υποψηφίους βουλευτές του με παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μοναστήρια, τα κινήματα κατά των εμβολίων και των αμβλώσεων, καθώς και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα παραπάνω προκύπτουν από πληροφορίες, κυρίως όμως από στοιχεία που σε ανύποπτο χρόνο έχουν δημοσιεύσει τα ίδια τα στελέχη του κινήματος. Υποψήφιος βουλευτής σε περιφέρεια της Πελοποννήσου ήταν τον Ιανουάριο του 2019 κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω».

Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη καμπάνια κατά των αμβλώσεων, η οποία είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και είχε υποχρεώσει τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να παρέμβει προκειμένου να κατέβουν οι αφίσες της από τους σταθμούς του μετρό. Η αφίσα της καμπάνιας είχε την ίδια περίοδο γίνει πρωτοσέλιδο σε αθλητική εφημερίδα. Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που την Κυριακή των εκλογών φιλοξένησε ως κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα της καταγγελία του κινήματος Νίκη περί μη ύπαρξης ψηφοδελτίων του κόμματος σε πολλά εκλογικά τμήματα της Αττικής.

Μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών υπάρχουν τουλάχιστον τρεις που την περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Τον Σεπτέμβριο του 2021 υποψήφια βουλευτής σε νομό της Βόρειας Ελλάδας περιέγραψε σε γλαφυρό κείμενο την εμπειρία της ασθένειας, καταλήγοντας «το νίκησα ανεμβολίαστη, με δύο υποκείμενα νοσήματα και δύο αυτοάνοσα. Το τέρας του COVID νικιέται, το χειρότερο είναι το τέρας του φόβου, του ψεύδους, του παραλογισμού».

Ακόμη δύο υποψήφιοι βουλευτές της Νίκης εμφανίζονται να πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε αναστολή. Σε βίντεο στο YouTube ο ένας απ’ αυτούς, που τυγχάνει και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος εργαζομένων σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, εμφανίζεται να δηλώνει τα εξής: «Με αυτό το σκεύασμα θέλουν να δημιουργήσουν υποταγή. Εχουν δηλητηριάσει τη νεολαία».

Στις λίστες των υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές συγκαταλέγονται επίσης πρόσωπα που έχουν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις κατά των νέων ταυτοτήτων και της κάρτας του πολίτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα υποψηφίου στον Βόρειο Τομέα, που εμφανίζεται ως ένας από τους πρώτους που προσυπέγραψε ψήφισμα υπό τον τίτλο «Σύναξη Ορθόδοξων Κληρικών και Λαϊκών ενώπιον μιας ασύμμετρης απειλής κατά της θεοσδότου ελευθερίας μας». Συγκέντρωσε πάνω από 5.000 υπογραφές με αίτημα τη μη παραλαβή ηλεκτρονικής ταυτότητας και προσωπικού αριθμού. Απόψεις κατά της κάρτας του πολίτη διατυπώνει δημόσια και στέλεχος ινστιτούτου καταναλωτών, που μετέχει στα ψηφοδέλτια της Νίκης. Ο ίδιος εμφανίζεται μάλιστα να υιοθετεί την εκκεντρική φιλοσοφία του μετανθρωπισμού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share