Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Εκλογές 2023: Ποιοι celebrities μένουν εκτός Βουλής - Οι υποψήφιοι βουλευτές από τον καλλιτεχνικό χώρο δεν τα κατάφεραν (Video)

Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και αθλητές ζήτησαν την ψήφο του κόσμου, αλλά κάποιοι δεν την έλαβαν και έμειναν εκτός

22 Μαΐου 2023 10:02
Εκλογές 2023: Ποιοι celebrities μένουν εκτός Βουλής - Οι υποψήφιοι βουλευτές από τον καλλιτεχνικό χώρο δεν τα κατάφεραν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες celebrities που κατέβηκαν στις εκλογές 2023 με στόχο μία θέση στη Βουλή. Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και αθλητές ζήτησαν την ψήφο του κόσμου, αλλά κάποιοι δεν την έλαβαν και έμειναν εκτός. Παράλληλα, δείτε εδώ τα "βαριά" ονόματα από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που μένουν εκτός Βουλής.

Εκλογές 2023: Οι celebrities των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ που έμειναν εκτός Βουλής

Νέα Δημοκρατία: Εκτός Σεϊταρίδης, Δούνια, Νικολαΐδης, Γιαννόπουλος

Οι ψήφοι που συγκέντρωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα το 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης δεν ήταν αρκετοί για να εκλεχθεί. Ο ποδοσφαιριστής κατέβηκε με τη ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Ιωάννινα είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς ήταν και η ηθοποιός Νόνη Δούνια. Εκεί εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος.

Στον Νότιο Τομέα υποψήφιοι ήταν ο γνωστός ηθοποιός, Σταύρος Νικολαΐδης, καθώς και ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, οι οποίοι έμειναν και οι δύο εκτός.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Χατζηχατζόγλου, Αθανασίου, Χατζησοφιά

Ο γνωστός ράπερ του συγκροτήματος Ημισκούμπρια, Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου κατέβηκε στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών κατέβηκαν και ο ηθοποιός, Μάριος Αθανασίου και η σεναριογράφος, Άννα Χατζησοφιά, αλλά δεν συγκέντρωσαν αρκετές ψήφους για να μπουν στη Βουλή.

ΚΚΕ: Εκτός DJ Rico, Γερασιμίδου, Ορκόπουλος, Καφαντάρη

Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το ΚΚΕ ήταν ο DJ Rico, κατά κόσμον Βαγγέλης Σερίφης, ο οποίος δεν εξελέγη βουλευτής.

Στην Ανατολική Αττική κατέβηκε η ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου, ενώ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, ο ηθοποιός, Παύλος Ορκόπουλος. Και οι δύο έμειναν εκτός.

Εκτός Βουλής έμεινε και η Λίλα Καφαντάρη υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία, η οποία βγήκε πρώτη σε ψήφους, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή καθώς το ποσοστό του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share