Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής - Σε πανικό ο Μητσοτάκης»

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο OPEN

8 Μαΐου 2023 10:17
Εκλογές 2023 - Τσίπρας: «Θα καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής - Σε πανικό ο Μητσοτάκης»
Από Ανθή Κουρεντζή

Εκλογές 2023: Την εκτίμησή του ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες της 21ης Μαΐου σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις για αποχή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκης λέγοντας ότι οι εξαγγελίες στις οποίες έχει προχωρήσει δείχνουν πανικό. Με την ευκαιρία, δείτε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το debate με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Με 50άρια και και 150άρια δεν γεμίζει η κάλπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία προχωρά σε αυτές τις εξαγγελίες για να απαντήσει στο καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπουργείο στέγασης μπορεί να κάνει», τι πολιτική θα έχει, αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την ίδρυση νέου υπουργείου.

«Θα καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής»

«Είχαμε δεσμευτεί να καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;», αναρωτήθηκε.

«Ας υπάρχει ιδιωτική εκπαίδευση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.

«Δεν είμαστε απέναντι στα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικές σχολές», τόνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την ισονομία για όλους με την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, επισήμανε.

Ο Όθων Ηλιόπουλος κοσμεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε ότι ο ίδιος μπόρεσε να σπουδάσει δωρεάν Ιατρική στην Ελλάδα, να πάρει τα εφόδια και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Χάρβαρντ.

«Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει τη δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το θέμα μας δεν είναι είναι να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να γίνουμε Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις αποστασίες

«Όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα διεκδικούν τον χώρο τους», είπε ο κ. Τσίπρας και θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βιώσει αυτή την πίεση πριν από τις κάλπες όταν ήταν μικρό κόμμα.

«Μην προεξοφλείτε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι άγονες… Ο πρώτος και ο τρίτος θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν την κυβέρνηση», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά έστω με μισή μονάδα θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση «με κάθε τρόπο».

«Η οικογένεια Μητσοτάκη στις αποστασίες δεν έχει θέματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια επανήλθε στο ζήτημα των υποκλοπών. «Ο ανιψιός του παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο», σημείωσε.

«Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος πιστεύω ότι θα έχουμε κυβέρνηση», σημείωσε.

«Ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τείνω το χέρι της συνεργασίας στον Ανδρουλάκη, ακόμα και στο ΚΚΕ», σημείωσε και έκανε κριτική στη γραμμή «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» που διατηρεί ο Περισσός.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share