Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Έκπτωτος» ο Αλέξης Γεωργούλης: Πριν πάει στην Ευρωβουλή τον είχαν "παραιτήσει" και από το Δήμο Λάρισας - Τι είχε συμβεί το 2017

Όλο το παρασκήνιο

3 Μαΐου 2023 13:11
«Έκπτωτος» ο Αλέξης Γεωργούλης: Πριν πάει στην Ευρωβουλή τον είχαν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν οι τοπικές εφημερίδες στην Λάρισα, έβγαιναν με τίτλο: «Έκπτωτος» ο Αλέξης Γεωργούλης. Τι είχε συμβεί; Την ίδια στιγμή, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η κολλητή του Αλέξη Γεωργούλη μιλώντας για την καταγγελία για βιασμό την οποία αντιμετωπίζει ο ευρωβουλευτής.

Εκλέχθηκε αλλά δεν πάταγε το πόδι του...

Ο Αλέξης Γεωργούλης, είχε εκλεγεί με την παράταξη του πρώην δημάρχου Κωνσταντίνου Τζανακούλη, ωστόσο οι εμφανίσεις του στο Δήμο ήταν… περιορισμένες.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος, ο οποίος παραμένει και σήμερα στην ίδια θέση, δεν είχε κρύψει τότε τον εκνευρισμό του και είχε ζητήσει να τεθεί σε αργία ο Αλέξης Γεωργούλης.

Ο κ. Τάχος εξηγώντας τότε την απόφασή του, να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργούλη, επεσήμανε την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων».

Πρόλαβε και παραιτήθηκε πριν τον καλέσουν σε απολογία

«Δεν υπήρξε συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου κ. Γεωργούλη σε επιτροπές, ούτε εκτελούσε προβλεπόμενα από τη νομοθεσία καθήκοντα, ούτε του είχε ανατεθεί νόμιμα κάποια εργασία από το Δημοτικό Συμβούλιο» έλεγε σε επιστολή του. Επόμενη κίνηση του δημοτικού συμβουλίου ήταν να τον καλέσει να απολογηθεί.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης… έσπευσε τότε να παραιτηθεί, επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Λίγο καιρό αργότερα του προτάθηκε η θέση του ευρωβουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share