Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Εκλογές 2023: Διαφωνία... λόγω ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή - Ζητά δύο debate τη στιγμή που όλοι θέλουν ένα

Άκαρπη η πρώτη προσπάθεια

27 Απριλίου 2023 15:18
Εκλογές 2023: Διαφωνία... λόγω ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή - Ζητά δύο debate τη στιγμή που όλοι θέλουν ένα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Διακομματική Επιτροπή φαίνεται πως δεν είχε αποτέλεσμα εν όψει του debate, που έχει ζητηθεί να διεξαχθεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στις δύο τηλεμαχίες, μία με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και μία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι θέλουν μόνο το πρώτο.

Μετά τη διαφωνία αυτή αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής στις 10 το πρωί του Σαββάτου (29/4) όπου θα συζητηθούν αναλυτικά και οι όροι της διεξαγωγής του debate, τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα 50 κόμματα που θα κατέβουν στις εκλογές.

Ο λόγος που δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην Επιτροπή

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πληροφορίες επέμεινε στο να δημοσιευθούν τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να σημειώνει ότι έχει δοθεί απάντηση από την ένωση των δημοσκοπιών εταιρειών.

Επιμένοντας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχει γίνει καταγγελία για τρεις εταιρείες χωρίς να συμβεί τίποτα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να τον παραπέμπει στην αρμόδια ελεγκτική αρχή των εν λόγω εταιρειών.

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, δέχθηκε το αίτημα να υπάρξει παραίνεση προς τα τηλεοπτικά κανάλια για ισονομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκε να επισπευτούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων με το ΠΑΣΟΚ να προτείνει election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε, επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα στην επιτροπή εκπροσωπούν: Tη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Δημοσκόπηση: Κρατά ψηλά τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ - Το σενάριο για επτακομματική Βουλή και το... παράδοξο των σεναρίων

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει υψηλά, με τη Marc να φανερώνει ένα ποσοστό στο 6% μέσα από δημοσκόπησή της στον ΑΝΤ1, επιβεβαιώνοντας την αύξηση που παρατηρείται, ενώ είναι εντυπωσιακό πως ενώ το κοινό προτιμά αυτοδύναμη ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως στις κυβερνήσεις συνεργασίας θέλει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ 26,1%, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 9%, το ΚΚΕ 6,1% , το Μέρα25 3,6%, Ελληνική Λύση 3,7%, και οι Έλληνες στο 3,9%.

Τι είδους κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες

  • Αυτοδύναμη ΝΔ 29,7%
  • Αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ 15,1%
  • Συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ 15,6%
  • Συνεργασίας με βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ 23,3%
  • ΔΑ 16,3%
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share