Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Να αποφυλακιστεί χωρίς «βραχιολάκι» ή άλλον περιορισμό θα ζητήσουν οι δικηγόροι της

Εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή

11 Απριλίου 2023 23:02
Εύα Καϊλή: Να αποφυλακιστεί χωρίς «βραχιολάκι» ή άλλον περιορισμό θα ζητήσουν οι δικηγόροι της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την αποφυλάκιση του Παντσέρι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είναι η μοναδική κατηγορούμενη για το σκάνδαλο QatarGate, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη φυλακή, σε μια υπόθεση που συντάραξε το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και σύσσωμη την ευρωπαϊκή κοινότητα στα τέλη του 2022, οπότε και βγήκε στην επιφάνεια.

Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (11/04) και λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για τον Ταραμπέλα (προηγήθηκαν παρόμοιες αποφάσεις για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φρανσέσκο Τζιόρτζι και τον Παντσέρι) ο Βέλγος δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού, Σβεν Μαρί, μιλώντας στο ελληνικό Euronews και στην Μαρία Ψαρά, αποκάλυψε πως στις 13 Απριλίου, οπότε και θα κληθούν ενώπιον των Αρχών των Βρυξελλών, οι δικηγόροι της Καϊλή θα αιτηθούν αποφυλάκιση χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο Βέλγος δικηγόρος επιμένει στην αθωότητά της Καϊλή και υποστηρίζει ότι μαζί με τον Έλληνα δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο θα ζητήσουν την απελευθέρωσή της χωρίς περιορισμούς.

«Η κυρία Καϊλή έχει ανακριθεί τώρα εδώ και δύο εβδομάδες, για πάνω από 15 ώρες. Η κυρία Καϊλή απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και όλες τις κατηγορίες των ανακριτών.

Εύα Καϊλή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, διότι ούτε ο ανακριτής, ούτε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, ούτε οι ανακριτές θέλουν να ακούσουν τις απαντήσεις της κ. Καϊλή.

Βρίσκονται στο δικό τους τούνελ, θέλουν να ακούσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που δίνει η κ. Καϊλή», δήλωσε στο Euronews o Σβεν Μαρί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Εύα Καϊλή παραμένει στη φυλακή επειδή αποτελεί τρόπαιο για τη βελγική Δικαιοσύνη.

«Περιπτώσεις όπως της κυρίας Καϊλή θεωρούνται τρόπαιο ή σύμβολο. Όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν η κυρία Καϊλή εδώ σηκώνεται ως σύμβολο για να πει ότι ακόμη και αν έχετε υψηλά αξιώματα, θα παραμείνετε στη φυλακή.

Και είναι ειδικά για να πει στους άλλους βουλευτές, μην είστε διεφθαρμένοι γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δολοφόνος που σκοτώνει κάποιον με έξι σφαίρες στο κεφάλι στο Βέλγιο αποφυλακίζεται μετά από τέσσερις μήνες και ότι η κυρία Καϊλή, μετά από τέσσερις μήνες και μία εβδομάδα, δεν έχει αποφυλακιστεί ακόμα», υπογραμμίζει.

Ο Σβεν Μαρί επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουν την Εύα Καϊλή στη φυλακή καθώς δεν μπορεί ούτε να ξεφύγει, ούτε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

«Η κυρία Καϊλή δεν πρόκειται να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να μην επιστρέψει. Και σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, υπάρχει συμφωνία έκδοσης.

Η κυρία Καϊλή δεν ξέρει πώς να εξαφανίσει τα λεγόμενα στοιχεία. Η κ. Καϊλή δεν ξέρει πώς να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μπορεί να την έχουν κατηγορήσει, για παράδειγμα με τον κ. Παντζερί.

Η κα Καϊλή, σε αυτό το σημείο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οπότε δεν ξέρει πώς να ξαναρχίσει, δεν ξέρει αν υπάρχουν εγκλήματα ή αδικήματα που έχει διαπράξει, δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει από την αρχή. Έτσι, σήμερα, θα ήταν απόλυτη θλίψη αν παραμείνει στη φυλακή», λέει ο ίδιος.

Σημειώνεται, πως η Εύα Καϊλή θα αντιμετωπίσει νέα ακρόαση ενώπιον του δικαστή την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος σε σκάνδαλο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share