Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους. Διεκδικώ ισχυρή εντολή!» - Ο πρωθυπουργός έθεσε τα εκλογικά διλήμματα από την Πετρούπολη (Video)

«Παρά τις μεγάλες φουρτούνες η ΝΔ και εγώ ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις»

6 Απριλίου 2023 17:19
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους. Διεκδικώ ισχυρή εντολή!» - Ο πρωθυπουργός έθεσε τα εκλογικά διλήμματα από την Πετρούπολη (Video)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα διλήμματα των εκλογών έθεσε για μια ακόμη φορά από την Πετρούπολη όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο 7ο δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους. Μπορεί το Πάσχα να απέχει λίγες μέρες ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, ανεβάζει στροφές στο προεκλογικό τερέν, βγαίνει ακόμα περισσότερο από το Μέγαρο Μαξίμου και θέτει με μεγαλύτερη σαφήνεια τα εκλογικά διλήμματα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς το ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους»

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία, ποιος κρατάει το τιμόνι του σκάφους. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, ένα πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού.

Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το τιμόνι της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια. Και ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες. Το νόμο Κατρούγκαλου, δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε το λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε το λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσα πετύχαμε σε 4 χρόνια μπορούν εύκολα να ανατραπούν - Διεκδικώ ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια, μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε.

Εγώ διεκδικώ, ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία.

Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω, δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα.

«Προοδευτική διακυβέρνηση», λένε κάποιοι, Πρωθυπουργός ο «άγνωστος Χ», λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε, είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μην βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις.

Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είχα υποσχεθεί μία χώρα πιο ασφαλή και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που θωράκισε τα σύνορα και αντιμετώπισε στην πράξη το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας και κάναμε τη χώρα ισχυρή και αξιόπιστη. Μετατρέψαμε την Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια από μία προβληματική χώρα σε παράδεισο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα. Ξέρω ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί αλλά εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δεν θέλω, οι νέες και οι νέοι οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι «επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» επισημαίνοντας ότι «τώρα που η οικονομία αναπτύσσεται μπορούμε να υλοποιούμε το υπόλοιπο μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος. Οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από 12 χρόνια. Για την προσωπική διαφορά κάναμε μία πρώτη κίνηση. Κι εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για αυτήν την περίπτωση».

«Θέλω να θυμηθείτε το πώς αλλάζει η Ελλάδα με γρήγορο ρυθμό σε όλα τα μέτωπα και πώς αυτή η πορεια πρέπει να διασφαλιστεί. Διεκδικώ ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει μόνο μία ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης. Προοδευτική κυβέρνηση λένε κάποιοι, πρωθυπουργός "άγνωστος Χ" κάποιοι άλλοι. Εμείς θα απαντάμε Νέα Δημοκρατία. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη. Εμείς είμαστε η δύναμη που μπορεί να πάρει τη χώρα πιο ψηλά» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όλοι μαζί η ηγεσία μαζί με τα κομματικά μας στελέχη πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2019 πρέπει να συνεχιστεί. Η Ελλάδα σήμερα είναι μία πολύ πιο ισχυρή χώρα και θέλω να σκεφτείτε μαζί μου πως τα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε εάν έχουμε και μία τετραετία χωρίς να πρέπει να διαχειριζόμαστε κάθε μέρα από μία άλλη κρίση».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share