Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην χώρα τού 'δεν ήξερε' - Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών»

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για σκάνδαλα, αισχροκέρδεια και προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών

31 Μαρτίου 2023 21:28
Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην χώρα τού 'δεν ήξερε' - Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μήνυμα αποφασιστικότητας και ελπίδας στέλνουμε από την Καλαμάτα, το μήνυμα ότι η προοδευτική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη ο τόπος, θα γίνει πράξη σε λίγες εβδομάδες από σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις από τον Έβρο.

«Με καθαρό μέτωπο. Καθαρό πολιτικό μητρώο. Καθαρές προτάσεις. Καθαρά χέρια. Διεκδικούμε την ψήφο του λαού για να αλλάξουμε τη χώρα. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο», ανέφερε προσθέτοντας πως «όραμά μας είναι το ‘Δικαιοσύνη παντού’

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας πως «δεν είναι θέμα για προεκλογική εκμετάλλευση η τραγωδία των Τεμπών», ενώ επισήμανε πως «ένα μήνα μετά, αιωρούνται ακόμη δραματικά ερωτήματα πάνω από την ελληνική κοινωνία».

«Ο κ. Μητσοτάκης ζει στην χώρα τού ‘δεν ήξερε’», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:

«Ήξερε όμως να φέρει στη Βουλή εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια την τελευταία στιγμή και να ψηφίσουν το ακαταδίωκτο για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων. Γιατί ακαταδίωκτο; Τι ακριβώς φοβούνται; Όσοι Θέλουν τη συγκάλυψη, έχουν λόγο να φοβούνται», όπως είπε.

«Ο δρόμος της συγκάλυψης τελείωσε στην κοιλάδα των Τεμπών. Άπλετος χώρος στην αλήθεια, μετά την πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλία στην Καλαμάτα

Έχουμε καθαρό πολιτικό μητρώο, καθαρά χέρια Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει για λάθη, ένα πράγμα όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει. Το καθαρό μας πολιτικό μητρώο. Τα καθαρά μας χέρια. Παραλάβαμε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας, και δουλέψαμε σκληρά για να τη βγάλουμε από τον βούρκο. Ψήφισαν το ακαταδίωκτο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη, που οι ίδιοι διόρισαν για να τους ελέγξουν! Κανένα ακαταδίωκτο δεν πρόκειται να ισχύσει για κανέναν μετά την πολιτική αλλαγή. Ας το ξέρουν όλοι αυτό. Οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη, κρατώντας καθηλωμένα τα επιτόκια καταθέσεων ενώ αυξάνουν τα επιτόκια χορηγήσεων. Το λέμε καθαρά: Θα θεσπίσουμε έκτακτο φόρο για τις τράπεζες, ώστε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να ενισχυθούν οι καταναλωτές που έχουν δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο. Δικαιοσύνη Παντού, χωρίς Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Και Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο ένας άνθρωπος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες έντιμοι δικαστές. Με αυτούς θα σπάσουμε το απόστημα της εξάρτησης της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία. Έχουμε το σχέδιο, την αποφασιστικότητα, την εμπειρία από δύσκολες μάχες, ακόμα και από λάθη που κάναμε. Έχουμε τους ανθρώπους με όραμα και εμπειρία. Μπορεί να μη κατάγονται από τζάκια πολιτικά. Δεν είναι «πρίγκιπες», αλλά άνθρωποι της πραγματικής κοινωνίας. Της δουλειάς και της δημιουργίας. Γι’ αυτό και καταλαβαίνουν, νιώθουν την κοινωνία. Δε ζουν αλλού. Δε ζούμε αλλού. Στην κοινωνία αυτή ζούμε και στην κοινωνία αυτή λογοδοτούμε και σε κανέναν άλλο. Κανένας δεν μας «κρατάει», εκτός από το όραμα και το πρόγραμμα της Δικαιοσύνης. #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ

Posted by Alexis Tsipras on Friday, March 31, 2023

«Κάναμε λάθη, αλλά αφήσαμε 37 δισ. στα ταμεία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι «η αιχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι αποτέλεσμα της διακυβέρνησής τους».

«Κανείς δεν κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο των υποκλοπών», προσέθεσε ακόμη ο για τις παρακολουθήσεις.

«Αυτή Ελλάδα δεν αξίζει σε κανέναν, ούτε σε αριστερό, ούτε σε κεντρώο, ούτε σε δεξιό», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «επέβαλαν την εργασιακή ζούγκλα, άφησαν τον κόσμο της τέχνης χωρίς στήριξη.

»Αν δεν στηρίξουμε τον πολιτισμό, πώς θα έχουμε μέλλον; Άλλαξαν τους νόμους για να μοιράσουν 10 δισ. με απευθείας αναθέσεις και διορισμούς.

»Να παλέψουμε όλοι μαζί με περισσότερη δικαιοσύνη για όλους. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για την εντιμότητά μας. Κάναμε λάθη, ναι, αλλά αφήσαμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία.

»Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό κράτος». δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share