Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Παραλήρημα» Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής... Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης» (Video)

«Οι Έλληνες πάσχουν από οικονομικό αναλφαβητισμό»

29 Μαρτίου 2023 16:35
«Παραλήρημα» Άδωνι Γεωργιάδη: «Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής... Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης» (Video)
(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKONISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην απονομή των Fund Managers Awards 2022 μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τα οικονομικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, ενώ προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με τις γνώσεις των Ελλήνων για την οικονομία και για την Αριστερά που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Επίσης, απίστευτες διατυπώσεις είχε επιστρατεύσει ο Άδωνς Γεωργιάδης σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποσύροντας εντελώς από το κάδρο των ευθυνών τον Κώστα Καραμανλή.

«Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής... Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης»

«Εγώ πλέον είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Ελλάδα πάσχει από ένα τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες οικονομικές έννοιες στο ευρύ πληθυσμό είναι παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν αν συλλάβουν για παράδειγμα για ποιο λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι δεν υπήρχε καμία άλλη λύση εκτός από τα μνημόνια; Και χρειάστηκε η ελληνική κοινωνία πέντε χρόνια τσακωμών στους δρόμους για να κάνουν αυτά που λέγαμε από την πρώτη μέρα; Γιατί κάτι τόσο προφανές, ότι είχαμε χρεοκοπήσει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Αν εξηγούσες στους Έλληνες τι είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, ακόμα και πολύ βασικές έννοιες… Αν εξηγήσεις τι είναι ο πληθωρισμός και πως δημιουργείται και πως υπάρχει, δεν ξέρουν, φταίει ο Γεωργιάδης προφανώς.

Αναφερόμενος σε λεξικό των αρχαίων ελληνικών, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν πάτε στη λέξη Δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, Δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά Δεξιός και Αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο Δεξιός, απαίσιος ο Αριστερός».

«Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πρέπει να έχουμε περισσότερα τέτοια βραβεία. Και πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός», πρόσθεσε.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share