Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Βέλη» από Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη: «Δεν έκανε καμία προσπάθεια, ο ίδιος του ο υπουργός χάρισε...»

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού

24 Μαρτίου 2023 19:09
«Βέλη» από Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη: «Δεν έκανε καμία προσπάθεια, ο ίδιος του ο υπουργός χάρισε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξανά τα βέλη της στον Κυριάκο Μητσοτάκης έριξε η Πόπη Τσαπανίδου, τονίζοντας πως δεν έκανε καμία προσπάθεια, την ώρα που ο ίδιος του ο υπουργός χάρισε στην Ιταλία 600 εκατομμύρια.

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, εξαπέλυσε επίθεση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για το βαθύ κράτος. Αυτό δηλαδή που η παράταξή του χτίζει επί 40 χρόνια», δήλωσε η κυρία Τσαπανίδου.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Τέσσερα χρόνια τώρα, δεν έκανε καμία προσπάθεια. Αντίθετα, διογκώνει τα προβλήματα».

Η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός τα λέει αυτά «την ημέρα που αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος του ο υπουργός καταδικάστηκε, γιατί έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει τα χρέη του».

«Τον ακούσαμε επίσης να λέει ότι θα συζητήσει με τους Ιταλούς επένδυση στα τρένα, όταν ο ίδιος του ο υπουργός, τους χάρισε επενδύσεις 600 εκατομμυρίων για τις οποίες είχαν συμφωνήσει», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει με την ιδιωτικοποίηση – όπως καταγγέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης – του νερού, η κυρία Τσαπανίδου απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «όσο για τα περί fake news για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο πρωθυπουργός ας ακούσει τον εαυτό του το 2018 σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο».

«Δεν πείθει πια. Η Ελλάδα θα αλλάξει. Αλλά με το σχέδιο της προοδευτικής μας κυβέρνησης», κατέληξε στη δήλωσή της η Πόπη Τσαπανίδου.

Τι έλεγε για το νερό το 2018 ο Κ. Μητσοτάκης

«Το ζήτημα που αφορά τις δημόσιες υποδομές έχει να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις υποστηρίξουμε και να τις συντηρήσουμε.

»Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις αυτές, όντας κρατικές, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα και – τολμώ να πω – δεν έχουν και το κίνητρο να το κάνουν.

»Κατά συνέπεια, είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΑΘ και στην ΕΥΔΑΠ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής.

»Ταυτόχρονα, όμως, με μία ισχυρή εποπτική Αρχή, η οποία θα ρυθμίζει ζητήματα τιμολογιακής πολιτικής και θα διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης», δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από περίπου πέντε χρόνια.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share