Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας»

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

23 Μαρτίου 2023 13:25
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας»
POOL PHOTO / European Union / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατακτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» ο Μάιος - Στα «χαρακώματα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Video)

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του: «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα τα θέματα που αφορούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». «Η Ελλάδα προσέρχεται από μια πολύ ενισχυμένη θέση σε σχέση με το που βρισκόταν το 2019 με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα με την ανεργία να αποκλιμακώνεται το δημόσιο χρέος να αποκλιμακώνεται και με την πατρίδα μας να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια. Μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Βεβαίως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην εισαγόμενη ακρίβεια αλλά και σε ζητήματα με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού που την αύξηση κρίνει απαραίτητη η ΕΚΤ.

Ξέρουμε ότι πιέζει και τους Έλληνες δανειολήπτες γιατί τους αναγκάζει να διαθέσουν μεγαλύτερο κομμάτι του διαθέσιμου εισοδήματος τους. Όμως, θέλω να τονίσω ότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και απέναντι στην καταιγίδα που ξεδιπλώθηκε θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες και βέβαια καθώς η Ελλάδα θα κάνει βήματα προόδου και θα αποκτά την επενδυτική βαθμίδα θα μπορούμε να προσβλέπουμε ότι το κόστος δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις για τα νοικοκυριά θα μειωθεί με αποτέλεσμα να μην είμαστε αρνητικά εξαρτημένοι από την όποια αύξηση επιτοκίων καθορίζεται από την ΕΚΤ».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share