Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» ο Μάιος - Στα «χαρακώματα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Video)

Τα επιτελεία σε Πειραιώς, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη βρίσκονται σε αναβρασμό

23 Μαρτίου 2023 08:25
Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» ο Μάιος - Στα «χαρακώματα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν σημαντικές απώλειες στη δύναμη της ΝΔ λίγο καιρό πριν τις εκλογές και ο στόχος της αυτοδυναμίας εξελίσσεται σε ένα δύσκολο στοίχημα, προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής της ομάδας η κατά μέτωπο επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αδιαμφισβήτητα «πολύφερνη νύφη», για την περίπτωση που απαιτηθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, η ΝΔ είναι αποφασισμένη να ρίξει όλες της τις δυνάμεις στην ανατροπή του κλίματος -όπως διαμορφώθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών- ώστε να πετύχει ισχυρή νίκη στις πρώτες εκλογές. Και αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει και ευθεία «χτυπήματα» προς το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη με στόχο την αποδυνάμωσή του.

«Η πρώτη κάλπη πρέπει να μας πει “ποιος” πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί, -που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί- θα μας υποδείξει και “πώς” θα κυβερνηθεί η χώρα. Από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κι εκεί πέρα προφανώς και θα σεβαστώ και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής της ΝΔ στο δρόμο προς τις κάλπες.

Κατά μέτωπο επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σφυροκόπημα της ΝΔ κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζεται να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό.

Κι αυτό γιατί δημοσκοπικά ευρήματα που έχει στη διάθεση της δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι της γαλάζιας παράταξης που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι, «λοξοκοιτούν» προς τη Χαριλάου Τρικούπη και όχι προς την Κουμουνδούρου.

Ένα «μήνυμα» που λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν από την κυβέρνηση σε αυτήν την αβέβαιη πολιτική συγκυρία.

Πόλεμος ανακοινώσεων

Το «γάντι» που πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη, στη συνέντευξη του στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, το σήκωσε»η Χαρίλαου Τρικούπη, με το… θερμόμετρο ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα να χτυπά κόκκινο.

Η αρχή έγινε από τον Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά».

«Να το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός από το γραφείο του οποίου λειτούργησε ο “Μεγάλος Ανιψιός” σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών, συνιστά θράσος. Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μια συνάντηση μεταξύ τους θα ήταν να του πει πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε», πρόσθεσε.

ΝΔ: Αρνήθηκε 2 φορές συνάντηση ο Ανδρουλάκης

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ. «Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Μάντζο, ο οποίος αιτιολόγησε την άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να συναντήσει τον κ. Μητσοτάκη, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ. Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 8 μήνες πριν από αυτήν την υπόθεση. Προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη», σημείωσε με ανακοίνωση της η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ: Σε «βέρτιγκο» ο κ. Μητσοτάκης

«Ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του Πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» ανταπάντησε ο Δημήτρης Μάντζος, καταλογίζοντας στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη “βέρτιγκο” εξαιτίας της προσωπικής αγωνίας του μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του».

Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη ημέρα, το κάλεσμα του πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη να «ανοίξουν τα χαρτιά τους» πριν από τις κάλπες.

«Το θεωρώ απολύτως λογικό ότι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να κάνουν προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα, στην πρώτη κάλπη πρέπει να καθίσουν και να τα βρουν πριν τις εκλογές. Όχι μετά τις εκλογές», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share