Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Οργή από Πόπη Τσαπανίδου: «Ο Μητσοτάκης συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα πως δήθεν...»

«Εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

22 Μαρτίου 2023 12:25
Οργή από Πόπη Τσαπανίδου: «Ο Μητσοτάκης συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα πως δήθεν...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια δήλωση γεμάτη οργή έκανε η Πόπη Τσαπανίδου, εξαπολύοντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του για την τραγωδία στα Τέμπη. Η ίδια ανέφερε πως ο πρωθυπουργός συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα ότι δήθεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα.

«Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας» κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη και προσθέτει: «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία».

Συνεχίζοντας την κριτική της αναφέρει: «Με ψέματα, στρεψοδικία και υπεκφυγές πούλησε το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη Hellenic Train, όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής. ήταν αυτός που τους χάρισε 600 εκατομμύρια λες και ήταν του ίδιου και του πρωθυπουργού του, και όχι του ελληνικού λαού. Ξέχασε τον “γαλάζιο” σταθμάρχη που είχε βύσμα στη Νέα Δημοκρατία, και τα έβαλε με το σύνολο των υπαλλήλων των σιδηροδρόμων, δικαιολογώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία να εργάζονται σε νευραλγικές θέσεις άνθρωποι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Συνέχισε το εξοργιστικό ψέμα πως δήθεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όταν μόλις χθες μετά την αυτοψία του κ. Τσίπρα οι ίδιοι οι σταθμάρχες διέψευσαν τον υπουργό του σε πανελλήνια μετάδοση».

Σχολίασε όμως και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τις εκλογές: «Και αφού τίποτα πλέον δεν του βγαίνει, ανακοίνωσε, μέσα από το σόου που έστησε, εκλογές τον Μάιο γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Κλείνοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό: «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πόσο πολύ πιστεύει ότι δεν παίζει ρόλο ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών μιας τραγωδίας, αρκεί να πετύχει το πλάνο του. Ασεβής, αδιάφορος και απαθής».

6ψήφιο ποσό που... ζαλίζει: Αυτός ήταν ο ετήσιος μισθός της Πόπης Τσαπανίδου όταν εργαζόταν στην ΕΡΤ

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μια από τις πιο επιτυχημένες Ελληνίδες δημοσιογράφους, έχοντας καταγράψει τη δική της πορεία στην ελληνική τηλεόραση με αρκετό, φυσικά, κέρδος και οικονομικά, κάτι που της άξιζε.

Η γνωστή παρουσιάστρια έχει περάσει από πολλά κανάλια και τώρα βρίσκεται στο Open, όπου τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι τα καλύτερα. Στο παρελθόν, όμως, σε εποχή «παχιών αγελάδων», συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, η οποία έδινε μεγάλα ποσά στους δημοσιογράφους της.

Το 2007 απασχολούνταν, άλλωστε, στην ΕΡΤ, πλέον των μονίμων υπαλλήλων της, 1.017 εξωτερικοί συνεργάτες, ενώ το 2008 προσελήφθησαν 1.389 συνεργάτες, στοιχίζοντας στην εταιρεία 25.567.599 ευρώ, εκ των οποίων έλαβαν 8.445.505 ευρώ 113 άτομα. Δηλαδή το 8% των συμβασιούχων έλαβε ως αμοιβή το 33% του συνολικού κόστους. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2009 ήταν 1.195 συμβάσεις μίσθωσης έργου, με τις συνολικές αμοιβές να ανέρχονται σε 25.518.425 ευρώ, εκ των οποίων 125 άτομα έλαβαν 8.928.342 ευρώ. Δηλαδή το 10% των συμβασιούχων έλαβε ως αμοιβή το 35% του συνολικού κόστους.

Ο ετήσιος μισθός της παρουσιάστριας

Όσο για τους δημοσιογράφους; Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στη λίστα των συμβάσεων άνω των 40.000 ευρώ ετησίως, οι μηνιαίες αποδοχές εξωτερικών συνεργατών της ΕΡΤ τη διετία 2008-2009 κυμάνθηκαν μεταξύ 3.500 ευρώ και 65.000 ευρώ. Οπως συνάγεται από την έκθεση, ο τομέας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είχε την τιμητική του, με την Πόπη Τσαπανίδου να παίρνει 277.831 ευρώ ετησίως.

Το 2009 υπήρξαν μικρές μεταβολές στις αμοιβές κάποιων από τα γνωστά ονόματα της ΕΡΤ εκείνη την περίοδο, ενώ η πλειονότητά τους παρέμεινε στα ίδια επίπεδα αποδοχών. Η παρουσιάστρια, πάντως, είχε λαμβάνειν 257.030 ευρώ, ελαφρώς λιγότερα από το 2008.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share