Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Κυνική παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη: «Μπορεί να πει ο υπουργός ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα; Δεν θα μπει άνθρωπος!» (Video)

«Είναι πιθανόν ο υπουργός Μεταφορών να σκέφτηκε ότι αν...»

8 Μαρτίου 2023 19:53
Κυνική παραδοχή Άδωνι Γεωργιάδη: «Μπορεί να πει ο υπουργός ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα; Δεν θα μπει άνθρωπος!» (Video)
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρεσέντο κυνισμού από τον Άδωνι Γεωργιάδη λίγες μόνο ημέρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη, τη στιγμή που οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η λαϊκή οργή ξεχειλίζει. Ενώ, για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σπεύδει να σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ και προσωπικού του φίλου, Άρη Πορτοσάλτε.

Κοντολογίς, υποστήριξε πως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, στην τοποθέτησή του στη Βουλή μία βδομάδα πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα, δεν μπορούσε να πει ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα γιατί… τότε δεν θα έμπαινε άνθρωπος. Βέβαια, μετά από μία βδομάδα αργότερα 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη…

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επιστράτευσε ασύλληπτες διατυπώσεις μέσω του Blue Sky, προκειμένου να ενισχύσει το αφήγημα του Μαξίμου περί… «ανθρωπίνου λάθους», σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να πετάξει πολιτικό «σωσίβιο» στον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή που μία βδομάδα νωρίτερα παρουσιαζόταν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ως εγγυητής της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα. Σε αυτό το μήκος κύματος υποστήριξε το εξής αδιανόητο: Ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν μπορούσε να πει στη Βουλή, μια βδομάδα πριν την τραγωδία, ότι δεν είναι ασφαλή τα τρένα γιατί τότε δεν θα έμπαινε κανείς!

Αντί να πάρει μία σαφή απόσταση από την αμίμητη φράση του υπουργού Μεταφορών και την έκφραση «Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα», , και εμφανώς σε αμηχανία, είπε: «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών, μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ότι ‘ναι, έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα’;»

Και συνέχισε υποστηρίζοντας: «Μα αν το πεις αυτό δεν θα μπει αύριο άνθρωπος μέσα».

Αφού αντιλήφθηκε τι έχει πει, μετά από την παρέμβαση των δημοσιογράφων, έσπευσε να ρίξει τους τόνους λέγοντας: «Εντάξει, δε θέλω να αντιδικήσω σε αυτό».

Και μετά έσπευσε να… ανασκευάσει,λέγοντας: «Είναι πιθανόν ο υπουργός Μεταφορών να σκέφτηκε ότι αν εγώ πω ότι έχουμε πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share