Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές να φέρουν νέα Άνοιξη στον τόπο - Ο ΣΥΡΙΖΑ απών από κάθε...» (video)

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή

22 Φεβρουαρίου 2023 12:51
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές να φέρουν νέα Άνοιξη στον τόπο - Ο ΣΥΡΙΖΑ απών από κάθε...» (video)
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για την απουσία της από την ψήφιση πολλών μέτρων στήριξης των πολιτών.

«Έχουμε κουραστεί να ακούμε ξαναζεσταμένα ψέματα για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς από αυτούς που τους θεσμοθέτησαν και μας είπαν ότι 25.000 πλειστηριασμοί επί των ημερών τους ήταν λίγοι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού ανέλυσε το νομοσχέδιο και τα όσα προβλέπει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Πως απαντάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφισή τους. Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους πολίτες μας με αναπηρία. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο παίρνετε εσείς διαζύγιο από την κοινωνία. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό και απόντες από την στήριξη της κοινωνίας».

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα και περνά στην πρόοδο και την προκοπή. Οι πολίτες ζουν συγκρίνουν και κρίνουν και ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, ώστε οι εκλογές της Άνοιξης να φέρουν μια νέα Άνοιξη στον τόπο».

Νωρίτερα κάνοντας αναφορά στο Market Pass είπε ότι θα καλύπτει μέρος των εξόδων της ελληνικών οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο. «Είναι άλλο ένα ανάχωμα της πολιτείας στο κύμα ακρίβειας, πρόσθεσε. Κι επειδή η αντιπολίτευση μας κατηγορεί για ψίχουλα να σας πω ότι έχουν ξεπεράσει τις 700.000 οι αιτήσεις».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share