Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στο Μαξίμου: «Ράγισε η καρδιά μας από την ανθρωπιστική καταστροφή στην Τουρκία» (Video)

Όλα όσα είπαν μπροστά στις κάμερες

20 Φεβρουαρίου 2023 21:10
Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στο Μαξίμου: «Ράγισε η καρδιά μας από την ανθρωπιστική καταστροφή στην Τουρκία» (Video)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου περίπου 10 λεπτά πριν το προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Αμερικανό αξιωματούχο προκειμένου να ξεκινήσει η μεταξύ τους συνάντηση με πλούσια ατζέντα.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην Ουκρανία.

Κατά την έναρξη του τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την βοήθεια που έστειλε στην Ουκρανία, ενώ βλέποντας μια φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού από την ομιλία του στο Κογκρέσο, σχολίασε ότι «δεν θα ξεχάσω πόσο με είχε συγκινήσει». Πρόσθεσε, ότι «η σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ σε τόσο καλό επίπεδο» και πως «για τις ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας για την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Ο Αντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε νούμερο ένα ζήτημα για την Δύση τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξήρε την συνδρομή της Ελλάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε την πάγια στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα των ουκρανών και τόνισε ότι αυτή πρέπει να είναι μια ενιαία στάση για να σταλεί σαφές μήνυμα ότι κανείς αναθεωρητικός ηγέτης δεν μπορεί να αλλάξει τα σύνορα δια της βίας.

«Ράγισαν καρδιές με τον σεισμό στην Τουρκία η Ελλάδα έστειλε πρώτη βοήθεια», είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι αυτοί οι σεισμοί ανέδειξαν το συναισθηματικό δέσιμο των δυο λαών και θα ήταν ευκταίο να οικοδομηθεί η βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share