Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023

Εύα Καϊλή: «Πρώην μαφιόζος και προδότης ο Παντσέρι...», λέει ο νέος δικηγόρος της

«Θέλει να σώσει τον εαυτό του...»

19 Φεβρουαρίου 2023 21:32
Εύα Καϊλή: «Πρώην μαφιόζος και προδότης ο Παντσέρι...», λέει ο νέος δικηγόρος της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί κατά του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, αναφερόμενος στη μη αποφυλάκισή της.

Ειδικότερα, ο Σβεν Μαρί σημείωσε πως ο Παντσέρι είναι απλά ένας προδότης και – μετά τη συμφωνία για το Qatar Gate – λέει απλά αυτό που «θέλουν να ακούσουν». Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που η Εύα Καιλή προσέλαβε νέο δικηγόρο.

Συγκεκριμένα, ο Σβεν Μαρί μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha σημείωσε για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο Qatargate:

«Τα λόγια του Παντσέρι από τη στιγμή που έγινε από “πρώην μαφιόζος, πληροφοριοδότης” θεωρούνται “λόγια από τον Θεό”. Προτού γίνει πληροφοριοδότης όλο όσα έλεγε θεωρούνταν ψέματα».

«Τώρα λέει ό, τι θέλουν να ακούσουν ο ανακριτής, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί. Και από εκείνη τη στιγμή θεωρείται αξιόπιστος», συνεχίζει ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

«Ο Παντσέρι δεν είναι πληροφοριοδότης, είναι ένας απλός προδότης, ο οποίος θέλει μόνο να σώσει τον εαυτό του, κατηγορώντας άλλους στην προκειμένη περίπτωση την Εύα Καϊλή, ώστε εκείνος – ο οποίος είναι αρχηγός μιας εγκληματικής οργάνωσης – να αποφυλακιστεί νωρίς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», συνέχισε ο Σβεν Μαρί.

Τέλος, ο δικηγόρος σημείωσε πως η Εύα Καϊλή είναι πλέον «τρόπαιο»:

«Ο αγώνας συνεχίζεται. Την Παρασκευή κάναμε έφεση, δεν είναι δυνατόν σε ένα ευνομούμενο κράτος, η κυρία Καϊλή να παραμένει στη φυλακή, μόνο και μόνο επειδή είναι τρόπαιο ή έχει γίνει σύμβολο.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνει στη φυλακή του Αρέν. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την παράταση της κράτησης της στη φυλακή».

Ντοκουμέντο «γκιλοτίνα» για την Εύα Καϊλή: «Έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα» - Ποια είναι η μυστηριώδης «Ολλανδέζα» (Video)

Ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή, μέσω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να ζητήσει διαζύγιο η Εύα Καϊλή από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς κρίνεται πως κάτι τέτοιο και θα τη βοηθήσει νομικά, αλλά και θα διακόψει τις σχέσεις πλήρως με το κύκλωμα

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι αρχικά ανακάλυψαν ότι εγκέφαλος του QatarGate ήταν ο Παντσέρι κι έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Εύα Καϊλή φέρεται αν είπε στις αρχές ότι ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχαν κοινές δραστηριότητες, κάτι, που όπως φέρεται να ισχυρίστηκε ήταν λογικό, αφού ήταν συνεργάτες.

Φέρεται επίσης να παραδέχθηκε ότι από το διαμέρισμα, όπου έμενε με τον σύντροφό της, πέρασαν βαλίτσες με χρήματα, αλλά η ίδια, εκείνη τη στιγμή, δε γνώριζε το περιεχόμενό τους. Αρνείται επίσης ότι γνώριζε για την εμπλοκή του Τζόρτζι στο Qatar Gate. Στο επίσημο έγγραφο της σύλληψης της Εύας Καϊλή αναφέρεται επίσης ότι ο Παντσέρι της έδινε εντολές, μέσω του Τζόρτζι.

«H κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε πως στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες, και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά τους βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», αναφέρεται στη δεύτερη σελίδα του εγγράφου της σύλληψης.

Ποια είναι η μυστηριώδης «Ολλανδέζα»

Σε άλλο απόσπασμα από την τρίτη σελίδα του εντάλματος σύλληψης τονίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι είχε παραπονεθεί στον Φραντσέσκο Τζιόρτζι λέγοντάς του να πει στην Εύα Καϊλή να μην μιλάει με την «Ολλανδέζα».

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής φέρεται να είπε στον σύζυγο της Εύας Καϊλή. «Να της πεις ότι καλύτερο είναι να σταματήσει να μιλάει με την Ολλανδέζα».

Όπως τονίζει ο ΣΚΑΪ η «Ολλανδέζα» δεν κατονομάζεται στο ένταλμα σύλληψης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή Τύπο, πρόκειται για μια Ολλανδέζα ευρωβουλευτή, η οποία δεν έπαιρνε θέσεις υπέρ του Κατάρ και μιλούσε στο Ευρωκοινοβούλιο εναντίον της χώρας.

«Από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές (έμμεσα) από τον κ. Παντσέρι στη κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο κ. Παντσέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την “Ολλανδέζα”. Και ο κ. Παντσέρι είχε πει στον σύζυγό της να παρέμβει λέγοντας: "Θα ήταν σωστό να της πεις να σταματήσει”», τονίζεται χαρακτηριστικά στην τρίτη σελίδα του εντάλματος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share