Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλή: Άσκησε έφεση ο δικηγόρος της - Θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

17 Φεβρουαρίου 2023 19:17
Εύα Καϊλή: Άσκησε έφεση ο δικηγόρος της - Θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφεση κατά της απόφασης για παράταση της προφυλάκισής της άσκησε η Εύα Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Σβεν Μαρί.


Όπως αναφέρει η Le Soir, ο συνήγορος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της εντολέα του με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatar Gate, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, ώστε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο διαφθοράς, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινή.

Εύα Καϊλή: Γιατί προσέλαβε τον «συνήγορο του διαβόλου» & υπερασπιστή του μακελάρη του Μπατακλάν - Όλο το παρασκήνιο (Video)

Την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή αναλαμβάνει ο πρώην δικηγόρος του μακελάρη του Μπατακλάν, στην έρευνα που εξετάζει φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το σκάνδαλο Qatargate. Πρόκειται για τον πρώην συνήγορο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικού εμπλεκομένου στις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι.

Ο Σβεν Μαρί, δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε χθες στο Politico ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την Εύα Καϊλή. Ο Σβεν Μαρί είπε χαρακτηριστικά πως παίρνει τη σκυτάλη. Ο πρώην δικηγόρος της Καϊλή επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, χωρίς όμως να διευκρινίσει τους λόγους.

Μικρές οι πιθανότητες αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Για τις 16 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή στις βελγικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικές πηγές, οι πιθανότητες να αποφυλακιστεί είναι μικρές, καθώς πρόκειται να τιμωρηθεί για παραδειγματισμό.

Ο Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο τόσο λόγω του πελατολογίου του, που περιλαμβάνει πρόσωπα υψηλού προφίλ, όσο και για τις δημόσιες εμφανίσεις του.

Σβεν Μαρί: Ο «δικηγόρος των αποβρασμάτων»

Εκτός Βελγίου, ο Μαρί είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με το BBC, ο Μαρί έχει κερδίσει το παρατσούκλι «avocat des crapules» (δικηγόρος των αποβρασμάτων) από το έργο του στην υπεράσπιση μιας σειράς διαβόητων εγκληματιών στο Βέλγιο. Στο πελατολόγιό του περιλαμβάνεται το όνομα του Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες προκειμένου να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μαρί είναι γνωστός ως ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης, γράφει το Politico, και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share