Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» για τον Κώστα Καραμανλή: Θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές;

Θα θέσει υποψηφιότητα;

14 Φεβρουαρίου 2023 20:37
«Βόμβα» για τον Κώστα Καραμανλή: Θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές;
(EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζήτημα είχε προκύψει τις τελευταίες μέρες με την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, καθώς μετά από παλιότερες νύξεις και του ιδίου προς συνεργάτες του, δεν ήταν γνωστό αν θα συμμετείχε στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, το πιθανότερο σενάριο είναι ο πρώην πρωθυπουργός να είναι υποψήφιος στις εκλογές, μια απόφαση που αναμένεται να λάβει τα επόμενα 24ωρα. Με την ευκαιρία, αυτό είναι το άγνωστο παρασκήνιο της γνωριμίας του με τη Νατάσα Παζαΐτη.

Λεπτές ισορροπίες…

Μία από τις εκκρεμότητες με ιδιαίτερη σημασία για το κυβερνών κόμμα της ΝΔ έχει να κάνει ακριβώς με τις σκέψεις του Κώστα Καραμανλή ως προς το αν θα είναι για μία ακόμη φορά υποψήφιος με τη ΝΔ στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει «Το Βήμα», στις σχέσεις του σημερινού και του πρώην προέδρου της ΝΔ ανέκαθεν επικρατούσε μία ιδιότυπη ισορροπία.

Ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης απέφευγε πάντα την οποιαδήποτε αναφορά στην περίοδο 2004-2009, ο δε Κώστας Καραμανλής, στις σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του, φρόντιζε να μη διατυπώνει αιχμηρές αναφορές ή υπαινιγμούς για τις πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού.

«Κεραυνός εν αιθρία» από τον Κώστα Καραμανλή: «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες...» (video)

Σε μια «αποκάλυψη» με πολλές ερμηνείες προέβη ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, με την έγκριση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Δείτε επίσης: Δημοσίευμα για σύνδεση ΕΥΠ - Predator βάζει νέα «φωτιά»: Πέντε πρόσωπα υπό διπλή παρακολούθηση

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», από τις εκδόσεις Λιβάνη, στη Λάρισα, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής από το ieidiseis.gr , όταν στο πόντιουμ βρέθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου, είπε:

– Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος μου επιτρέπει να μεταφέρω μια φράση από τη συζήτηση που είχαμε χθες για τις υποκλοπές…

Ο πρώην πρωθυπουργός τού έγνεψε «πες το».

– «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες»!

Προφανώς, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρεται σε αμερικάνικες υπηρεσίες, τις οποίες χωρίς να ονοματίσει «έδειξε» όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών στις αρχές της πρωθυπουργίας του.

Ταυτόχρονα, έδειξε ότι όχι μόνο θεωρεί ότι η ΕΥΠ «δεν είναι σοβαρή», αλλά και ότι επιμένει απολύτως στις θέσεις του για τις υποκλοπές, όπως τις παρουσίασε με την ομιλία του στα Ανώγεια, στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες του ieidiseis.gr χωρίς αποτελέσματα ήταν και η επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του στην Κυριακού Παναγή στο Κολωνάκι, πριν από την παροσυίαση του βιβλίου στη Λάρισα, με στόχο να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις του για τις υποκλοπές.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμμένει στις θέσεις του για τις υποκλοπές και όχι μόνο, με αποτέλεσμα το χάσμα με το Μαξίμου να μην κλείνει. Η δε Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ieidiseis.gr είχε ζητήσει τη συνάντηση ως «παλιά φίλη και συνεργάτιδα» και όχι, πάντως, ως απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το Μαξίμου, άλλωστε, φέρεται να το απασχολεί περισσότερο το εάν ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ή όχι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, καθώς τυχόν απόφασή του να μην κατέβει θα είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός επιθυμεί ο Κώστας Καραμανλής να είναι υποψήφιος, σε περίπτωση ωστόσο που αυτό δεν συμβεί επιθυμεί μια «καθαρή δήλωση στήριξης» από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ούτως ή άλλως λειτουργεί πάντα με παραταξιακό πνεύμα. Σύμφωνα δε με όσα είναι σε θέση η στήλη να γνωρίζει, ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει λάβει ακόμα τις οριστικές του αποφάσεις.

Το ενδιαφέρον του Μαξίμου, πάντως, στρέφεται στη Λάρισα, όπου την Κυριακή 20 Νοεμβρίου παρουσιάζεται το βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις «Λιβάνη»), όπου θα παραβρεθεί ο Κώστας Καραμανλής. Οι ανησυχίες είναι μήπως και λάβει το λόγο, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

Ούτως ή άλλως, η για πολλούς η παρουσία του είναι το μήνυμα…

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share