Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο δικηγόρος του "διαβόλου" στο πλευρό της Εύας Καϊλή! Ποιος είναι ο Σβεν Μαρί και υπερασπιστής του Σαλάχ Αμπντεσλάμ που "έπνιξε" στο αίμα το Παρίσι

Δημοσίευμα "Βόμβα" από το Politico

13 Φεβρουαρίου 2023 18:34
Ο δικηγόρος του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ "βόμβα" φιλοξενεί το περιοδικό Politico για την Εύα Καϊλή. Ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του τζιχαντιστή ο οποίος έπνιξε στο αίμα το Παρίσι το 2015, ο Σβεν Μαρί ανέλαβε την υπεράσπισή της. Παράλληλα, αποκαλυπτικός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος παραχωρώντας συνέντευξη στην Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη όταν έφθασε η συζήτηση στην Εύα Καϊλή, με την οποία, όπως τόνισε, ήταν πολύ στενοί φίλοι.

Συγκεκριμένα, ο Σβεν Μαρί διάσημος δικηγόρος στο Βέλγιο, δήλωσε στο Politico ότι θα αναλάβει την υπόθεση από τον Αντρέ Ριζόπουλο ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι σήμερα την κα Καϊλή. Και ο κ. Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο Politico ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της υπεράσπισης της κας Καϊλή αλλά αρνήθηκε να εξηγήσει το γιατί.

Ο Μαρί έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάσημους πελάτες αλλά έγινε περισσότερο γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του πλέον μισητού ανθρώπου στην Ευρώπη και κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμντεσλάμ είναι ο μόνος επιζών από την ομάδα που έσπειρε τον θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πόλης και ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή. Ακόμα και πριν από αυτό τον αποκαλούσαν δικηγόρο του διαβόλου γιατί είχε αναλάβει πελάτες όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς για τον ISIS.

H "κίνηση ματ" της Εύας Καϊλή αλλά και το... λάθος: Aλλάζει τακτική! Η «μάχη» για να γυρίσει στην κόρη της - Πώς θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το κλίμα (Video)

Αλλαγή τακτικής για την Εύα Καϊλη προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει τη μάχη της αποφυλάκισης με βραχιολάκι. Για να γυρίσει στο σπίτι και την δυο ετών κόρη της πρέπει πρώτα να πείσει τον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ τον οποίο «δείχνει» ως υπεύθυνο για τον «βασανισμό» της. Κι αυτό θα επιδιώξει να το κάνει τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν το σαββατοκύριακο και ενώ ο εγκέφαλος του κυκλώματος των δωροδοκιών από το Κατάρ, Αντόνιο Παντσέρι άρχισε να δίνει στοιχεία στις αρχές για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, η κυρία Καϊλή θεωρείται ως καθοδηγούμενη από τον Ιταλό λομπίστα, ενώ οι Financial Τimes την παρουσιάζουν σε ένα άρθρο κόλαφο, ως μία γυναίκα που ζούσε μέσα στην πολυτέλεια, «σαν σταρ του σινεμά»!

Η μάχη της Εύας Καϊλή να γυρίσει στην κόρη της έστω και με βραχιολάκι

«Πλέον τα νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα δεν θα τα αναπτύξουμε μόνο κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, αλλά θα προσπαθήσουμε να συναντήσουμε τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα και τον Ανακριτή» λέει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το λάθος της Εύας Καϊλή

Πάντως κατά τις δύο πρώτες ακροάσεις για την αποφυλάκισή της, η Εύα Καϊλή δεν κατάφερε να πείσει τον «αδέκαστο» Βέλγο εισαγγελέα που είναι αποφασισμένος να διαλευκάνει τα σκοτεινά μονοπάτια του QatarGate και να δείξει το σκληρότερό του πρόσωπο στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Η πρώτη κίνηση της Εύας Καϊλή την ημέρα των συλλήψεων, να κρύψει τα χρήματα που είχε στο σπίτι, μοιάζει να είναι το μεγάλο λάθος που την κρατά εντός των φυλακών Χάρεν, μακριά από το παιδί της.

Ο Παντσέρι «κελαηδά» - Καϊλή και Τζόρτζι αγωνιούν

Ο Αντόνιο Παντσέρι πάντως που εμφανίζεται να καθοδηγούσε την Εύα Καϊλή, «κελαηδά» ενώπιον των Bέλγων ανακριτών. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις που δίνει στις ανακρίσεις για να γλιτώσει τον εαυτό του ανάβουν φωτιές στους υπόλοιπους εμπλεκομένους.

«Δεν μας φοβίζει τίποτα γιατί δεν υπήρξε ποτέ η οποιαδήποτε συνεργασία με τον κ.Παντσέρι», λέει από την πλευρά του ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν υπάρχουν 30 εκατομμύρια σε λογαριασμούς στον Παναμά»

Ενω οι ιταλικές Αρχές αρχίζουν αυτόνομη έρευνα για τη διακίνηση και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Παντσέρι, η απάντηση από τον Παναμά για τα 30 εκατ. σε λογαριασμούς της Εύας Καϊλή είναι αρνητική.

«Με τη βούλα πλέον της Αρχής Βρώμικου Χρήματος, πιστοποιείται ότι η κυρία Εύα Καιλή ουδέποτε δωροδοκήθηκε από το Κατάρ σε τράπεζες του Παναμά. Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί πλέον είναι γιατί εκπορεύονται αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα από την Ισπανία. Γιατί στον χώρο της πολιτικής τίποτα δεν γίνεται τυχαία» λέει ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share