Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

«Ήθος τζάμπα μάγκας! Που να καταλάβει ότι η δύναμη είναι στο μυαλό!» - «Λιθοβολισμός» Βαρεμένου στα social media για το bullying στην Καραμανλή (photo)

Για ακραία σεξιστική επίθεση έκανε λόγο η ΝΔ - Aμηχανία στο ΣΥΡΙΖΑ

3 Φεβρουαρίου 2023 08:22
«Ήθος τζάμπα μάγκας! Που να καταλάβει ότι η δύναμη είναι στο μυαλό!» - «Λιθοβολισμός» Βαρεμένου στα social media για το bullying στην Καραμανλή (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ορυμαγδός επικριτικών σχολίων σε βάρος του προκάλεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για την ενέργειά του σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, να αρπάξει από τα χέρια της Άννας Καραμανλή και να σκίσει μία φωτογραφία, που έδειχνε στην κάμερα η συνάδελφός του της ΝΔ.

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο στα social media με χιλιάδες χρήστες να καταδικάζουν την πρωτοφανή κίνηση, με τη βίαιη χειρονομία του κ. Βαρεμένου, αν και υπήρξαν και πολλοί χρήστες, που επέκριναν και τη στάση της κυρίας Καραμανλή.

Η βουλευτής της ΝΔ εμφάνισε φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σε θέατρο το βράδυ μετά την τραγωδία με απώλεια των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία.

Η κριτική προς την κυρία Καραμανλή επικεντρώθηκε στο ότι χρησιμοποίησε το γεγονός αυτό για πολιτικούς λόγους, όταν μάλιστα και η ίδια είχε παραστεί εκείνη την ημέρα σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σε απάντηση αυτών των αναρτήσεων, η κυρία Καραμανλή ανέβασε στο twitter την πρόσκληση, που είχε για μία εκδήλωση – φωτογραφίες από την οποία κυκλοφόρησαν στα σόσιαλ μίντια από επικριτές της – που όμως είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα της τραγωδίας.

«Πάλι «αλήθειες» λένε τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ. Και για του λόγου το αληθές (η πρόσκληση πιο κάτω) 29/1 ήταν η πίτα που πήγα και όχι 30/1» έγραψε η βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενη στην εκδήλωση του σωματείου ΠΕΡΑ.

Ωστόσο, έτσι κι αλλιώς, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογήθηκε η συμπεριφορά του κ. Βαρεμένου και μάλιστα αναγκάστηκε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίσει απαράδεκτη την αντίδρασή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε πάντως ίσες αποστάσεις, μιλώντας για «πρόκληση» και «πολιτική καπηλεία μίας τραγωδίας» από την κυρία Καραμανλή, την οποία κάλεσε να ζητήσει συγνώμη, όπως είχε πράξει και νωρίτερα ο κ. Βαρεμένος.

«Λιθοβολισμός» Βαρεμένου στα social media για το bullying στην Καραμανλή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά τα περιστατικό που ξύπνησε άσχημες μνήμες, είχε επιχειρήσει να υποβαθμίσει την κίνησή του, αρνούμενος ότι ήταν επίθεση προς μία γυναίκα βουλευτή, αποδίδοντας τη δημιουργία των αρνητικών εντυπώσεων στη δύναμη του τηλεοπτικού γυαλιού.

«Το να λέει κανείς ότι είναι επίθεση απέναντι στην κυρία Καραμανλή, δεν το θεωρώ σοβαρό. Το διευκρίνισα όσο πιο εμφατικά μπορούσα. Η τηλεοπτική εικόνα μπορεί να είναι τέτοια που αλλοιώνει τα πάντα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος.

Άννα Καραμανλή: «Ήταν ξεκάθαρα μία σεξιστική επίθεση»

«Ήταν ξεκάθαρα μία σεξιστική επίθεση», είπε μιλώντας στο Mega η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή. Όπως είπε στη συνέχεια υπάρχει «πληθώρα τοξικών και σεξιστικών δηλώσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share