Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κύπρος: Δωρεά 2,5 εκ. ευρώ στην Πολεμική Αεροπορία στην μνήμη των δύο πιλότων

«Η επίσκεψη μου συμπίπτει και με ένα άλλο τραγικό γεγονός...»

1 Φεβρουαρίου 2023 15:47
Κύπρος: Δωρεά 2,5 εκ. ευρώ στην Πολεμική Αεροπορία στην μνήμη των δύο πιλότων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δωρεά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Κυπριακή Δημοκρατία στη μνήμη των δυο ηρωικών πιλότων μας που κατέπεσαν με το Φάντομ στην Ανδραβίδα ανακοίνωσε από το Μάτι όπου βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης. «Η επίσκεψη μου συμπίπτει και με ένα άλλο τραγικό γεγονός... θα δοθούν 2,5 εκατομμύρια στην Πολεμική Αεροπορία», είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ηγέτες Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο Μάτι προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελλάδα λέγοντας ότι εκφράζει τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Μητσοτάκης για τον θάνατο του Σμηναγού από την πτώση του F-4: Η Αεροπορία και όλη η Ελλάδα θρηνούν

Νεκρός βρέθηκε και ο δεύτερος πιλότος του μοιραίου Phantom F-4 στην Ανδραβίδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει την οδύνη του για την τραγική κατάληξη.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα.

Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπτάμενου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν και τιμούν».

Συντριβή Phantom F-4: Συγκλονίζει ο πατέρας του συγκυβερνήτη - Δεν αντέχει να πάει για την αναγνώριση της σορού (Video)

Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, συγκυβερνήτη του Phantom F-4 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας.

Δείτε επίσης: Συντριβή Phantom F-4: Ολονύχτιες έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη – Σε ποια σημεία επικεντρώνονται

Οι γονείς του 29χρονου πιλότου καλούνται σήμερα να πάνε για αναγνώριση της σορού του γιου τους, μια διαδικασία στην οποία ο πατέρας του όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί. «Μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο. Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου;», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ τον είδα σε άριστη κατάσταση. Θα πάω να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; Να το θυμάμαι έτσι;».

Όπως είπε ότι οι Αρχές του πήραν DNA προκειμένου να γίνει η αναγνώριση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στον 29χρονο δεν θα άρεσε η λέξη «ήρωας» εξηγώντας πως ήταν ταπεινό παιδί. «Η σημαία μόνο στο φέρετρο θεωρώ ότι θα αναπαύσει την ψυχή του».

Ο κ. Τουρούτσικας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom F-4.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται με την οικογένειά του να ζει εφιαλτικές στιγμές. Σημειώνεται πως αν και το πρωτόκολλο των αναζητήσεων ορίζει ως μέγιστο χρόνο τις 72 ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η κοινή απόφαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά είναι να συνεχιστούν οι έρευνες για όσο χρειαστεί, μέχρι να βρεθεί ο 31χρονος Σμηναγός. Στη μάχη εντοπισμού της ατράκτου επιστρατεύεται το ωκεανογραφικό ΝΑΥΤΙΛΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share