Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις υποκλοπές: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;

«Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες»

27 Ιανουαρίου 2023 14:58
Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τις υποκλοπές: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αποδόμησε ένα προς ένα τα σημεία που έθιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Για τις παρακολουθήσεις, αναλάβαμε από την αρχή τις πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά δίχως να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε την Υπηρεσία. Ο νέος νόμος προβλέπει πια ότι στην ηγεσία μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Ελέγχεται από δύο δικαστές, θα αποκτήσει Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρώτα διαρροές στοιχείων στα δικά σας φιλικά μέσα, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν επιβεβαίωση των δικών σας πληροφοριών. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο. Εγραφε απόρρητο πάνω. Τον κάνατε φέιγ βολάν. Αν στην επιστολή που σας έδωσε, υπήρχαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα ή όχι; Στην επιστολή, τα ονόματα υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, ονόματα δεν υπήρχαν. Αλλη έστειλε σε εσάς;

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τσίπρας λέγοντας: «Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή προ μηνών, που είχε ονόματα. Αφορούσε την επιστολή που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες». Απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχαν ονόματα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, με την πτέρυγα της ΝΔ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Έξι επιμέρους παρατηρήσεις για το θέμα αυτό:

1ον Σύμφωνα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποτιθέμενες επισυνδέσεις καθίστανται προβληματικές αν η ΕΥΠ δεν τήρησε τα προβλεπόμενα. Ο φάκελος του κ. Ράμμου περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία;

2ον Πολιτικά έχω τοποθετηθεί για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή. Υπήρξε η δική μου άμεση αποδοκιμασία.

3ον Η διαδικασία που ακολουθήθηκε με άκρως θεατρικό τρόπο ο φάκελος, μοιάζει άκρως προβληματική. Οπως είπατε η έκθεση γράφτηκε κατόπιν αιτήματός σας. Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ είναι ξεκάθαρος. Υποχρέωση του προέδρου της για άρση απορρήτου: Ενημερώνει τον Πρόεδρο Βουλής, αρχηγούς κομμάτων, υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν αναφέρει ότι δέχεται αιτήματα και πρέπει να απαντά.

Ποτέ στην Ιστορία της Αρχης έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Αν όντως έχει υπάρξει. Ο κ. Ράμμος είναι προϊστάμενος διοικητικού οργάνου, τέως δικαστής και δεν δικάζει.

Ας υποθέσουμε ότι οι παρακολουθήσεις γινόντουσαν. Γιατί δεν τα έμαθα εγώ και τα μάθατε εσείς; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία αναφερθήκατε;

Ενα απλό επιχείρημα: Το 2019 λίγο πριν καταρρεύσετε στις εκλογές, κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αλλάξετε τον ΠΚ. Μετατρέψατε τις υποκλοπές από κακούργημα σε πλημμέλημα. Παρακολουθούσατε το ΚΚΕ κι άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία. Δηλαδή επί ημερών σας, έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα και σήμερα είναι το σκάνδαλο που ταλανίζει την κοινωνία. Σαν πολύ δεν πάει κ. Τσίπρα;

Κουβέντα δεν έχετε πει για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Γιατί ήμασταν τόσο σίγουροι ότι δεν υπήρχε μικρή Μαρία; Γιατί ακριβώς, έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που μπορούν να μας παρέχουν τέτοια δεδομένα. Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε συνειδητά για το εθνικό συμφέρον πάνω στην μανία σας να υπονομεύσετε την κυβέρνηση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share