Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Ροντέο" η Βουλή: Πρωτοσέλιδα στην Άγκυρα έγιναν οι αναφορές του κ. Τσίπρα - Οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση

«Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες...»

27 Ιανουαρίου 2023 13:52
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε την ομιλία του με αναφορά στη σημερινή ημέρα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος λέγοντας: «Ποτέ ξανά» και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ούτε η αναφορά στη γερμανική θηριωδία δεν ήταν αιτία για να υπάρχει καθολικό χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Δείτε επίσης: «Πυρά» από Αλέξη Τσίπρα: «Δεν είναι καθόλου βλαξ - Είναι όμως ένοχος» (Video)

Στη συνέχεια απάντησε σημείο-σημείο σε όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Πέντε μήνες σας ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Στη Βουλή και στις κάλπες λύνουν τις διαφορές τους οι δημοκρατίες». «Οι πολίτες θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες δεν ξεχνούν». Μάλιστα, εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα για την προσωπική επίθεση κατά του ίδιου. «Καταλαβαίνω γιατί ανεβάζετε συνέχεια τα ντεσιμπέλ της χυδαιότητας» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Δημοκρατία θα προστατευτεί με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται. Οι πολίτες δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει ένα μόνο έργο. Να ρίχνει λάσπη και δηλητήριο στην κοινωνία.

Πρωτοφανείς ύβρεις, ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Είπατε ένοχος ή βλαξ. Αν δεν με απατά η μνήμη μου το είχε πρώτος ο Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στον Κοσκωτά, τον Μαντζουράνη που είναι δικηγόρος του Παππά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες.

Η συζήτηση αυτή είναι καλοδεχούμενη κ. Τσίπρα. Εχουμε συζητήσει ήδη 3 φορές το θέμα των παρακολουθήσεων. Φέραμε μάλιστα και νομοσχέδιο. Δεν κρύβομαι και σίγουρα δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς τόσες μέρες δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που φέρονται να πήγαιναν από τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορείτε όμως να κρύβεστε για πολύ γι αυτό το θέμα.

Να δούμε τα δικά μας πεπραγμένα και να τα αντιδιαστείλουμε με τη δική σας διακυβέρνηση. Ευκαιρία να πληροφορηθεί ο λαός και για άλλα θέματα. Πρόσφατα πληροφορηθήκατε κ. Τσίπρα, ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας. Ναι, υπάρχουν, αλλά δικάζουν δύο δικούς σας πρώην υπουργούς. Οι δικαστές κρίνουν τούτες τις μέρες και όσα συνέβησαν στο Μάτι, με το κράτος αδιάφορο, διαλυμένο κι αδίστακτο. Ετοιμο με στημένες συνεντεύξεις Τύπου να εξαπατήσει την κοινωνία. Και με φτιαχτές φωτογραφίες να κατηγορείτε αόρατους εμπρηστές. Οποιος ακούει τις αναφορές των χαροκαμένων συμπολιτών σφίγγεται το στομάχι του. Ποτέ ξανά.

Για τις παρακολουθήσεις, αναλάβαμε από την αρχή τις πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ, αλλά δίχως να προσπαθήσουμε να διαλύσουμε την Υπηρεσία. Ο νέος νόμος προβλέπει πια ότι στην ηγεσία μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες. Ελέγχεται από δύο δικαστές, θα αποκτήσει Εσωτερικών Υποθέσεων.

Πρώτα διαρροές στοιχείων στα δικά σας φιλικά μέσα, ώστε στη συνέχεια να αποτελέσουν επιβεβαίωση των δικών σας πληροφοριών. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο. Εγραφε απόρρητο πάνω. Τον κάνατε φέιγ βολάν. Αν στην επιστολή που σας έδωσε, υπήρχαν τα ονόματα που δημοσιεύσατε σήμερα ή όχι; Στην επιστολή, τα ονόματα υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος, ονόματα δεν υπήρχαν. Αλλη έστειλε σε εσάς;

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τσίπρα λέγοντας: «Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή προ μηνών, που είχε ονόματα. Αφορούσε την επιστολή που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρείτε να παίξετε τις κουμπάρες». Απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπήρχαν ονόματα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, με την πτέρυγα της ΝΔ να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Εξι επιμέρους παρατηρήσεις για το θέμα αυτό: 1ον Σύμφωνα με νόμο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποτιθέμενες επισυνδέσεις καθίστανται προβληματικές αν η ΕΥΠ δεν τήρησε τα προβλεπόμενα. Ο φάκελος του κ. Ράμμου περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία;

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share