Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: "Καλοδεχούμενη! Είμαστε απολύτως έτοιμοι"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας νωρίτερα από το βήμα του στην Βουλή

25 Ιανουαρίου 2023 16:38
Μητσοτάκης για πρόταση μομφής:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την Κρήτη όπου βρίσκεται σε περιοδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές.

Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση. Ελάτε να συγκρίνουμε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια και τι κάναμε εμείς. Νομίζω ότι θα είναι αρκετά καταλυτική αυτή η σύγκριση. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για το έργο τους αλλά και για τα θέματα κράτους δικαίου. Γιατί και εκεί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε την περασμένη τετραετία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι γι’ αυτή την πολιτική μάχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτή τη σύγκρουση γιατί δεν έχει προτάσεις για το μέλλον της χώρας και δεν μπορεί να μιλήσει για το παρελθόν του».

Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: 'Καλοδεχούμενη! Είμαστε απολύτως έτοιμοι'

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης είναι έτοιμος να καταθέσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας – "Ας τολμήσει" απαντά ο Οικονόμου

Ανεβαίνουν κατακόρυφα οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και τα νέα στοιχεία που φέρεται να έλαβε από την ΑΔΑΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Μετά σημερινή συνάντηση που είχε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αύριο θα ενημερώσει για τις εξελίξεις και τη Βουλή λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει ζητηθεί από όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να είναι παρόντα στην αίθουσα.

Η πρόθεση της ηγεσίας της Κουμουνδούρου δεν έχει φτάσει μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως η κατάθεση πρότασης μομφής είναι «καλοδεχούμενη, διότι θα είναι μια ευκαιρία για μια σύγκριση της τετραετίας Μητσοτάκη – Τσίπρα καθώς θα αποδειχθεί πόσο συμπαγής είναι η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας».

Πρόσθεταν δε πως «επιτέλους ο εξαφανισμένος κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τις μαύρες σακούλες με χρήματα που κατέληγαν στην Κουμουνδούρου και το μοίρασμα των ποσοστών στα κανάλια».

Σημειώνεται, πως μετά το τέλος της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να κάνει λόγο για παραλήρημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share