Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

QatarGate: Πώς "εμπλέκεται" η Μανταλένα Καϊλή στο σκάνδαλο - Το δημοσίευμα που "καίει" την αδελφή της Εύας (Video)

Η δράση της και η σχέση της με την ELONTECH

23 Ιανουαρίου 2023 16:03
QatarGate: Πώς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

QatarGate: Η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Χάρεν, μετά από σχετική απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης, με την ίδια ωστόσο να επιμένει στην αθωότητά της.

Η Corriere della Sera, επικαλούμενη τις δηλώσεις των δικηγόρων της, γράφει πως η Εύα Καϊλή «από την πρώτη στιγμή της είχαν προτείνει να δηλώσει ένοχη για το σκάνδαλο προκειμένου να αποφυλακιστεί και έτσι να μπορέσει επιτέλους να ξαναβρεί την κόρη της», ενώ ένα δημοσίευμα του Politico έρχεται να φέρει "φουρτούνα" στην υπόθεση, εστιάζοντας στη δράση της αδερφής της, Μανταλένας Καϊλή.

«Με την ίδια ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα με την οποία είχε υποστηρίξει στον προθάλαμο του δικαστηρίου των Βρυξελλών ότι η μεταχείριση της Εύας Καϊλή μετά τη σύλληψή της για το σκάνδαλο, ήταν μεσαιωνικό “βασανιστήριο”, τώρα ο Έλληνας δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξαπολύει μια νέα, βαριά κατηγορία κατά της βελγικής δικαιοσύνης», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Μανταλένη Καϊλή ζητά διαγραφή δεδομένων για την ELONTECH

Στο μεταξύ, ένα δημοσίευμα του Politico, “καίει” την αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, η οποία φέρεται να ζήτησε τη διαγραφή δεδομένων για την ELONTECH.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Εύα Καϊλή εμφανιζόταν πολύ συχνά σε εκδηλώσεις που οργάνωνε η αδελφή της, Μανταλένα Καϊλή, με την ελληνική ΜΚΟ “Made Group”, η δράση της οποίας ήταν σχετική με τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούταν η πρώην ευρωβουλευτής.

Η Μανταλένα Καϊλή ήταν εκτελεστική διευθύντρια της ELONTECH, η οποία έκανε αρκετά συχνά εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο QatarGate, η ELONTECH επιχείρησε να σβήσει οποιαδήποτε αναφορά στις αδελφές Καϊλή από τον ιστότοπο της εταιρείας, με την δικαιολογία πως ήταν “υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της λόγω απρόβλεπτων και ταραχωδών συνθηκών“, σύμφωνα με email που έχει στην κατοχή του το Politico.

Ωστόσο, ιστορικό της δραστηριότητας της ELONtech στις Βρυξέλλες, υπάρχει ακόμη στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε από το LobbyFacts.eu να σβήσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με την ELONTECH.

Σύμφωνα με το Politico η Μανταλένα έγραψε σε ένα email στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu, γράφοντας: “Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH – το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρυτής“.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share