Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κάλπες: «Τότε θα γίνουν οι εκλογές - Θα είμαι υποψήφιος στον...» (video)

Εκτενή αναφορά και στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο έκανε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός

14 Ιανουαρίου 2023 09:47
Αποκάλυψη Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κάλπες: «Τότε θα γίνουν οι εκλογές - Θα είμαι υποψήφιος στον...» (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεκάθαρος αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ της Θράκης, αποκαλύπτοντας ότι θα είναι υποψήφιος στον Έβρο.

«Οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα χρονικό σημείο που θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία. Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στον δημοσκοπικό πειρασμό και το διέψευδα κατηγορηματικά.

Παράλληλα, θυμίζουμε και το ηχηρό μήνυμα του πρωθυπουργού για Ερντογάν: «Όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά...»

Ουδέποτε επιδίωξα τοξικό κλίμα. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πόλωση ένταση και ρητορική που παραπέμπει σε εποχές μνημονίων. Εμείς θα μιλάμε γι’ αυτά που έχουμε κάνει και που θέλουμε να κάνουμε.

Το εξηγώ αυτό γιατί στην αντιπολίτευση αυτό ξέρουν μόνο να κάνουν καλά. Να παίζουν αυτό το παιχνίδι αλλά μου έχει κάνει εντύπωση η πλήρης ένδεια προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό θα το κατανοήσουν οι πολίτες.

Εμείς έχουμε 3,5 χρόνια θητείας στην πλάτη μας. Έχουμε αντιμετωπίσει κρίσεις με αποτελεσματικότητα και με αξιοπιστία και μπορώ να κοιτάξω του πολίτες στα μάτια και να πω ότι αυτά που είπα τα υλοποίησα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Κάθε εκλογή είναι και μια δοκιμασία και μια αξιολόγηση της κυβέρνησης. Ο λόγος που θα είναι διπλές είναι η απλή αναλογική. Ήξεραν ότι θα χάσουν τις εκλογές. Εξελέγη με την ενισχυμένη αλλά τότε δεν τον ενοχλούσε.

Προφανώς βολευόταν τότε. Δυσαρέσκεια μπορεί πάντα να εκφραστεί. Υπάρχει νευρικότητα και εκνευρισμός από ην εισαγόμενη κρίση και ακρίβεια. Αλλά οι πολίτες πιστώνουν στην κυβέρνηση ότι υψώνει αναχώματα. Είχαν γίνει προβλέψεις για έναν καταστροφικό χειμώνα.

Δεν είδα καταστροφικό χειμώνα και δεν βλέπω. Η αγορά στις γιορτές κινήθηκε καλά. Μας βοήθησε και ο καιρός αλλά η κυβέρνηση έχει ξοδέψει πολλά δις για να στηρίξει την κοινωνία. Η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη. Αυτή θα στείλει μηνύματα για το ποιος θα κυβερνήσεις και η δεύτερη θα επικυρώσει το αποτέλεσμα της πρώτης».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του ανέφερε τα εξής: «Επιλέγω να είμαι υποψήφιος στον Έβρο για λόγους εθνικούς. Ο Έβρος βρέθηκε και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών προκλήσεων. Η υποψηφιότητά μου στον Έβρο στέλνει μήνυμα».

Τον λόγο για τον οποίο ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης εξήγησε ο πρωθυπουργός: «Έκανα μια δήλωση μετά τον θάνατο του τέως και τοποθετήθηκα με σαφήνεια για το θέμα αυτό ότι δηλαδή κλείνει ο κύκλος ενός κεφαλαίου που είχε κλείσει με το δημοψήφισμα.

Δεν βλέπω ιδιαίτερες εντάσεις αλλά μια ενδιαφέρουσα αναμόχλευση του ρόλου του ιστορικού ρόλου του Κωνσταντίνου και θα είναι χρήσιμο ιδιαίτερα για τις νέες γενιές. Η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση που πιστεύω ότι είναι σωστή.

Ο τέως υπήρξε αρχηγός κράτους του βασιλείου της Ελλάδας που δεν υπάρχει μια. Θα κηδευτεί με την μεγαλοπρέπεια και το τελετουργικό που του αντιστοιχεί. Θα ενθάρρυνα όλους η αναμόχλευση της ιστορίας να γίνεται χωρίς εντάσεις και προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που θα κριθεί από την ιστορία».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share