Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο Αιγαίο: «Κάρφωσε» Ερντογάν στον Μακρόν ο Μητσοτάκης και ο Σουλτάνος... παραληρεί

Η τηλεφωνική τους επικοινωνία και οι ειρωνείες του γείτονα

7 Ιανουαρίου 2023 14:49
«Χοντραίνει» το παιχνίδι στο Αιγαίο: «Κάρφωσε» Ερντογάν στον Μακρόν ο Μητσοτάκης και ο Σουλτάνος... παραληρεί
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το παιχνίδι στο Αιγαίο δείχνει να «χοντραίνει» ακόμη περισσότερο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει τα «καρφιά» του για τον Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε σήμερα (7/11) το μεσημέρι με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο -όπου η Τουρκία επαναφέρει το casus belli και εκτοξεύει σε καθημερινή πλέον βάση απειλές κατά της Ελλάδας- και την Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα ζητήματα συντονισμού ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου, με τον πρωθυπουργό νωρίτερα να έχει αφήσει ένα ηχηρό μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ελλάδα και Γαλλία διατηρούν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία εμμένει στην ρητορική του αναθεωρητισμού και των προκλήσεων, κλιμακώνοντας την επιθετικότητα.

Οι ειρωνείες του Ερντογάν

Ειρωνικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του, όπου έβαλε για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε: «Εκτοξεύσαμε τον "τυφώνα" και οι Έλληνες ανησυχούν ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Όσο δεν τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα τα βάλουμε μαζί σας».

Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα με τον πύραυλο Typhoon αν δεν «συμπεριφέρεται σωστά», προκαλώντας την αντίδραση και των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ πήρε θέση στέλνοντας το μήνυμα: «Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας».

«Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μενέντεζ στο μήνυμά του από τον επίσημο λογαριασμό της Επιτροπής στο Twitter.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share