Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

QatarGate: Η Πρωτοχρονιά της Εύας Καϊλή στη φυλακή! Ο μόνος άνθρωπος που την επισκέφτηκε - Τι ζητούσε η Ευρωβουλευτής (Video)

Έρχεται άρση ασυλίας για δύο ευρωβουλευτές

2 Ιανουαρίου 2023 09:31
QatarGate: Η Πρωτοχρονιά της Εύας Καϊλή στη φυλακή! Ο μόνος άνθρωπος που την επισκέφτηκε - Τι ζητούσε η Ευρωβουλευτής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που το QatarGate περνά σε δεύτερη φάση, με την άρση ασυλίας κι άλλων Ευρωβουλευτών να βρίσκεται προ των πυλών, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων στις βελγικές φυλακές. Παράλληλα, ο Νίκος Μαστοράκης σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό και καυστικό τρόπο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την Εύα Καϊλή σχετικά με το σκάνδαλο QatarGate

Η πρώην αντιπρόεδρος που ενεπλάκη στο μεγάλο σκάνδαλο διαφοράς που προκαλεί τρικυμία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς έκανε Χριστούγεννα στις φυλακές Χάρεν, μακριά από την κόρη της και την οικογένειά της.

Ο μόνος άνθρωπος που την επισκέφτηκε - Τι ζητούσε η Ευρωβουλευτής

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος Καϊλής είναι εκείνος που την επισκέφθηκε στο κελί όπου είναι υπό κράτηση. Ο κος. Καϊλής είναι ο άνθρωπος που παραμένει στις Βρυξέλλες καθώς φροντίζει τη δίχρονη κόρη της σε σπίτι στενού συνεργάτη της.

Σύμφωνα με το STAR, η Εύα Καϊλή υποδέχθηκε το 2023 στο κελί της, συντροφιά με μία τηλεόραση και επικοινωνώντας με ελάχιστα άτομα μέσω του τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο, φυσικά, παρακολουθείται.

Γνωρίζει ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και ελπίζει στην επόμενη ακρόασή της που θα γίνει περίπου στις 20 Ιανουαρίου, να πείσει τους Βέλγους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη.

Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής είναι απογοητεύμενη και στεναχωρημένη, καθώς δεν έχει καταφέρει μέχρι αυτή την ώρα να δει την κόρη της, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά της, με τις βελγικές αρχές να επικαλουνται έλλειψη προσωπικού στις φυλακές όπου κρατείται.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της στον ΣΚΑΪ, η πολιτικός είναι απόλυτα προσηλωμένη στην απολογία της, η οποία πλησιάζει.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Οι Βέλγοι δικαστές φαίνεται πάντως ότι έχουν πολύ ισχυρά στοιχεία για το δίκτυο του Qatargate και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο διώκτης της Εύας Καϊλή, ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα στη «Φάση 2», όπως την ονομάζουν.

Αυτό σημαίνει ότι θα ζητήσουν από την Προέδρο του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία σε τουλάχιστον δύο ευρωβουλευτές, του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντόνιο Κοτσολίνο. Δυο ονόματα που έχει αναφέρει στην κατάθεσή της και η Εύα Καϊλή.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share