Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2023

«Ξέρεις ποια είμαι εγώ;»: Όταν η Εύα Καϊλή την...έλεγε σε καθηγητή που την έκοψε σε μάθημα στο Μεταπτυχιακό

Κι όμως συνέβη!

24 Δεκεμβρίου 2022 21:13
«Ξέρεις ποια είμαι εγώ;»: Όταν η Εύα Καϊλή την...έλεγε σε καθηγητή που την έκοψε σε μάθημα στο Μεταπτυχιακό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το σκάνδαλο διαφθοράς στους «κόλπους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ και με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή να εμπλέκεται, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρώην-πλέον-στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Μια από αυτές τις ιστορίες αφορά στην περίοδο που η Εύα Καϊλή έκανε το μεταπτυχιακό της στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το 2006-2008. Παράλληλα, στη δημοσιότητα ήρθαν τα σκληρά παζάρια που έκανε για ένα οικόπεδο στην Πάρο.

Υπενθυμίζεται, πως η Εύα Καϊλή είχε σπουδάσει, πρώτα, στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εύα Καϊλή
EUROKINISSI

Την περίοδο, λοιπόν, που η νυν ευρωβουλευτής έκανε το Μεταπτυχιακό της, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος καθηγητής «έκοψε» σε ένα μάθημα την Εύα Καϊλή, που σημειωτέον είχε εκλεγεί το 2007 για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ.

Τότε ποιος είδε την… Εύα Καϊλή και δεν τη φοβήθηκε!

Συμφοιτητές της κας Καϊλή, που έμαθαν τότε τα όσα έγιναν, έχουν να λένε για την έξαλλη κατάσταση στην οποία ήταν και έλεγε στον καθηγητή που δεν την πέρασε:

«Ξέρεις ποια είμαι εγώ; Είμαι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, νομίζεις πως έχω χρόνο να ξανάρχομαι να δίνω μαθήματα…;»

Η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή

Η κυρία Καϊλή ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για περίπου μια ώρα το πρωί της Πέμπτης μετά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών περίπου στις 10 το πρωί.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της Εύας Καϊλή και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate. Αποφασίζει δηλαδή εάν θα αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Στοιχείο-κλειδί που θα «βαρύνει» στην απόφαση σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του, κάτι που η ίδια φαίνεται να έχει παραδεχθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της ομάδας των «4» που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Στις 14 Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share