Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Qatargate - Εύα Καϊλή: Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε γιατί δεν θα γίνει έφεση

Στη φυλακή θα παραμείνει η πρώην ευρωβουλευτής

23 Δεκεμβρίου 2022 18:05
Qatargate - Εύα Καϊλή: Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αποκάλυψε γιατί δεν θα γίνει έφεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα στη φυλακή, όπως αποφάσισαν οι αρχές του Βελγίου, καθώς αρνήθηκαν το αίτημα αποφυλάκισης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο δικηγόρος της πρώην ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και μίλησε στην εκπομπή T-Live για τον λόγο που δεν άσκησε έφεση, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς είναι η ψυχολογία της Εύας Καϊλή.

«Η Εύα Καϊλή επιθυμούσε κατ’ οίκον περιορισμό και μάλιστα είχε προτείνει να έχει μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο θα μπορούσαν να το παρακολουθούν. Δεν ήθελε να συναντά κανέναν, παρά μόνο το παιδί της. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας είπε ότι υπήρχε κίνδυνος οι Καταριανοί να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. Αυτά δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα. Μειδίασε και η ίδια η Πρόεδρος του δικαστηρίου. Δεν θα κάνουμε έφεση, αυτά είναι λάθη που κάνουν οι δικηγόροι στην αρχή της καριέρας τους. Αν το Εφετείο την απορρίψει μετά η προοπτική να αφεθεί ελεύθερη, εξανεμίζεται» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Εύα Καϊλή, ο δικηγόρος της αποκάλυψε: «Η ψυχολογία ήταν σχετικά σε καλή κατάσταση, πριν την ακροαματική διαδικασία. Όταν άκουσε τα επιχειρήματα ότι θα γίνει εισβολή του Κατάρ στις Βρυξέλλες εκεί αισθάνθηκε μια ανασφάλεια. Φοβάται ότι η δικαιοσύνη δεν κινείται πλέον με νομικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά».

«Δεν έχει καμία επικοινωνία με το παιδί της και με τον σύντροφό της. Στο δικαστήριο δήλωσε για πρώτη φορά ότι αισθάνθηκε ότι προδόθηκε από τον σύντροφό της, γιατί όπως υποστηρίζει εκείνος χρησιμοποιούσε το όνομά της, χωρίς η ίδια να γνωρίζει κάτι. Δεν γνώριζε την ύπαρξη χρημάτων, το συνειδητοποίησε λίγο πριν τη σύλληψη. Η κόρη της βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της Εύας Καϊλή» είπε επίσης ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share