Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Qatargate: Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή για ακόμη ένα μήνα

Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου

22 Δεκεμβρίου 2022 20:02
Qatargate: Στη φυλακή θα παραμείνει η Εύα Καϊλή για ακόμη ένα μήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικαστήριο έβγαλε την απόφασή του για την υπόθεση της Εύας Καϊλή για το Qatargate, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να παραμένει στη φυλακή για ακόμη ένα μήνα. Την ίδια στιγμή, η ίδια ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι.

Η ακροαματική διαδικασία της Εύας Καϊλή έγινε κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 (ώρα Ελλάδος), με διάρκεια περίπου μίας ώρας.

Πλέον, η Εύα Καϊλή έχει το περιθώριο να καταθέσει έφεση μέσα στις επόμενες ώρες, ενώ σε ένα μήνα από σήμερα θα κριθεί εκ νέου η απόφαση για το αν θα παραμείνει ή όχι στη φυλακή.

Λίγη ώρα πριν βγει η απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε στον Alpha πως ο εισαγγελέας προέβαλλε το επιχείρημα ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι ύποπτη φυγής από τη χώρα, καθώς είναι πιθανό το Κατάρ να στείλει κατασκόπους προκειμένου να την απαγάγουν.

Qatargate: Η υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή

Η κυρία Καϊλή ανέπτυξε τα επιχειρήματά της για περίπου μια ώρα το πρωί της Πέμπτης μετά τη μεταφορά της στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών περίπου στις 10 το πρωί.

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις αρχές.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες καλείται να αποφανθεί επί των επιχειρημάτων της Εύας Καϊλή και να κρίνει την τύχη της μέχρι την εκδίκαση του Qatargate. Αποφασίζει δηλαδή εάν θα αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς, ή εάν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Στοιχείο-κλειδί που θα «βαρύνει» στην απόφαση σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του, κάτι που η ίδια φαίνεται να έχει παραδεχθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της ομάδας των «4» που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Στις 14 Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share