QatarGate: Το βράδυ η απόφαση για την Εύα Καϊλή – «Είναι αθώα» λένε οι δικηγόροι της
Αργά το απόγευμα η απόφαση στις Βρυξέλλες για προφυλάκισή της ή μη

Αργά το απόγευμα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους της μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.
«Η διαδικασία είναι απόρρητη και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα. Η κα Καϊλή είναι αθώα» τόνισε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Η ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στις Βρυξέλλες ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 (τοπική ώρα• στις 10:00 ώρα Ελλάδας). Δεκάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο, κάτι που δείχνει και το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση.
Statements in a while #Kaili pic.twitter.com/2iNaqWk47e
— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) December 22, 2022
Η ακρόαση της Εύας Καϊλή διήρκησε περίπου μία ώρα και το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση των βελγικών Αρχών για την προφυλάκισή ή μη της ευρωβουλευτή.
Lawyers Risopoulos and Dimitrakopoulos arrive for #Kali audition pic.twitter.com/IvkirNQqdW
— Eirini Zarkadoula (@ezarkadoula) December 22, 2022
Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.
Πρωτοσέλιδο ΣΟΚ για την Εύα Καϊλή: «Απειλεί να αυτοκτονήσει» (ΦΩΤΟ)
Εύα Καϊλή: Η Ευρωβουλευτής επιμένει ότι είναι αθώα για το σκάνδαλο με το Κατάρ, ωστόσο η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι καλή τα τελευταία 24ωρα.