Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

«Βόμβα» από Μιχάλη Δημητρακόπουλο: Διαψεύδει πως η Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της έχουν καταθέσεις σε τράπεζα του Παναμά

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

19 Δεκεμβρίου 2022 18:59
«Βόμβα» από Μιχάλη Δημητρακόπουλο: Διαψεύδει πως η Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της έχουν καταθέσεις σε τράπεζα του Παναμά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλαστά χαρακτηρίζει, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τα έγγραφα τα οποία κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και εμφανίζουν την ευρωβουλευτή αλλά και μέλη της οικογένειάς της να έχοουν λάβει χρήματα από το κράτος του Κατάρ σε τράπεζες του Παναμά.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» από Δημήτρη Αβραμόπουλο: Τι απαντά για τη συμμετοχή και την αμοιβή στην ΜΚΟ του Παντσέρι (Video)

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζει πως: Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κ Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ.

Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες.

Εύα Καϊλή: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια! Δεν έχω σχέση με τα λεφτά και το Κατάρ» - Όλα όσα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της (Video)

Το QatarGate προκαλεί πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη με την Εύα Καϊλή να είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορός της και των άλλων μελών της οικογένειας Καϊλή, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε: «Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες».

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε σχετικά με την μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της.

Διαβάστε επίσης: Τα δύο πρόσωπα που κρατούν τη «ζωή» της Εύας Καϊλή στα χέρια τους - Ποιος ο ρόλος του 66χρονου Μισέλ Κλεζ & του ελληνικής καταγωγής δικηγόρου Αντρέ Ριζόπουλος

Συμπλήρωσε ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κ. Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κ. Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.

Ερωτηθείς από τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου σχετικά με το «Qatar gate» και την Εύα Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε ότι «προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της, δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ».

«Όλες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της κ. Καϊλή ήταν με έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε προσωπική ατζέντα της κ. Καϊλή, όλα ήταν απόφαση πολιτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν και όχι μόνο της Ευρωβουλής και της κ. Μετσολα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης: «Κελάηδησε» ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι! Ομολόγησε την εμπλοκή του & υπερασπίζεται την Καϊλή - Τι αποκαλύπτει δικαστικό έγγραφο

Σχετικά με την διαγραφή της και την καθαίρεση της από την θέση της Αντιπροέδρου της Ευρωβουλής, η κ. Καϊλή, όπως μετέφερε ο δικηγόρος της, είπε ότι «αν ήμουν Πρόεδρος, και εγώ αυτό θα έκανα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

Ακόμη, σχετικά με τον σύζυγο της, στον οποίο φέρεται πως επιρρίπτει κάθε ευθύνη η κ. Καϊλή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως «ο σύζυγος της επιβεβαιώνει όσα λέει η κ. Καϊλή για τα χρήματα. Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες. Όταν τα είδε και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευση τους, ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι τα χρήματα. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος».

Σχετικά με το διαμέρισμα στο Ψυχικό, που η κ. Καϊλή αγόρασε σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική του αξία, ο κ. Δημητρακόπουλος επικαλέστηκε δήλωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριας του για το χαμηλό τίμημα μεταβίβασης, η οποία φέρεται να είπε «προσπαθούσα 8 χρόνια να το πουλήσω, είναι πάνω στην Κηφισίας, δεν το έπαιρνε κανείς».

Καταλήγοντας, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε ότι η ευρωβουλευτής του μετέφερε ότι «δεν θα επιτρέψει να γίνει Ιφιγένεια».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share