Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύα Καϊλή: Προετοιμάζει με ψυχραιμία την απολογία της! Τα ολέθρια "λάθη" στην 1η κατάθεση & οι απαντήσεις που καλείται να δώσει (Video)

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να κριθεί η συνέχιση ή μη της κράτησης της ευρωβουλευτού

18 Δεκεμβρίου 2022 08:32
Εύα Καϊλή: Προετοιμάζει με ψυχραιμία την απολογία της! Τα ολέθρια
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενόψει των ερευνών για το σκάνδαλο QatarGate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη στο Βέλγιο προετοιμάζοντας με ψυχραιμία και με καθοδήγηση από τον δικηγόρο της την υπερασπιστική της γραμμή. Παράλληλα, δείτε εδώ το έγγραφο-ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή αλλά και την αποκάλυψη για το εξοχικό που θα έχτιζε στην Πάρο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να κριθεί όχι η ουσία της υπόθεσης αλλά η συνέχιση ή μη της κράτησης της ευρωβουλευτού, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με ποιες ποινές απειλείται η Εύα Καϊλή

Στο MEGA μίλησε δικηγόρος των Βρυξελλών, Ορέστης Ορχάν, για την ποινική μεταχείριση που αναμένεται να έχει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βάσει του βελγικού δικαίου.

«Το σημαντικότερο αυτών των αδικημάτων είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκιση. Το ξέπλυμα μέχρι 5 χρόνια και η δωροληψία μεταξύ 5 και 15 ετών».

Η μάχη της 22ης Δεκεμβρίου θα αφορά στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή και οι δικηγόροι της θα προσπαθήσουν να αποδείξουν όχι μόνο ότι δε θα μπορέσει να παρέμβει στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, αλλά και ότι η μόλις 22 μηνών κόρη της χρειάζεται να έχει τουλάχιστον τον ένα γονέα στο πλευρό της.

Τα λάθη στην πρώτη κατάθεση

Σε λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία για την περαιτέρω έκβαση της υπόθεσης φαίνεται ότι έπεσε η Εύα Καϊλή στην πρώτη της κατάθεση. Η ευρωβουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι είχε δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι μας, μέσα σε βαλίτσες και σακούλες.

Φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα κι ένα από αυτό είναι γιατί όταν είδε τα χρήματα στο σπίτι της, γιατί δεν ενημέρωσε τις αρχές και προτίμησε να καλέσει τον πατέρα της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κληθεί να απαντήσει πότε έμαθε για την ύπαρξη των χρημάτων, γιατί δεν ειδοποίησε τις βελγικές αρχές και φυσικά πώς γνώριζε σε ποιον έπρεπε να δώσει τα χρήματα ο πατέρας της.

Στο μικροσκόπιο η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωβουλευτού

Έρευνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξαν στη χώρα μας η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της διενεργούν και οι ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με το MEGA, η εταιρεία real estate, Estate Aria Properties, με έδρα το Κολωνάκι, ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου, μόλις 13 ημέρες πριν τη σύλληψη του Φρανσέσκο Τζιόρτζι και της Εύας Καϊλή οι οποίοι είναι και οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας.

Το αρχικό κεφάλαιο της Estate Aria Properties ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, καθώς οι δύο μέτοχοι κατέβαλαν από 500 ευρώ έκαστος. Αξιοσημείωτο θεωρείται το ότι διαχειρίστρια εμφανίζεται η Μ.Κ, ειδική σε θέματα νέων τεχνολογιών, που είναι ιδρυτικό μέλος και manager και σε εταιρία της αδελφής της ευρωβουλευτού.

Η Μ.Κ. με την αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, ίδρυσε μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία τον Αύγουστο του 2017. Πρόκειται για την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Made Group, με σκοπό:

  • Προαγωγή των νέων τεχνολογιών
  • Παροχή πληροφόρησης προς την επιστημονική κοινότητα
  • Διοργάνωση συνεδρίων
  • Διατήρηση ιστοσελίδων σχετικών με τις νέες τεχνολογίες
  • Ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων για την κοινωνική καινοτομία.
 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share