Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποδεκτός ο προϋπολογισμός του 2023 - Εγκρίθηκε με 156 ψήφους "υπέρ" και 143 «όχι»

Έπειτα από την πενθήμερη «μάχη» στην Ολομέλεια της Βουλής

17 Δεκεμβρίου 2022 21:32
Αποδεκτός ο προϋπολογισμός του 2023 - Εγκρίθηκε με 156 ψήφους
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με 156 ψήφους – των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας – υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία ο προϋπολογισμός του 2023. Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από 143 βουλευτές ενώ συνολίκα στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές.

Πριν την ψηφοφορία ακολούθησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών καθώς και του υπουργού Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι τo κράτος θα καλύπτει το 10% των δαπανών για τρόφιμα από το Φεβρουάριο.

Το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί από την φορολόγηση των κερδών των διϋλιστηρίων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Αποδεκτός ο προϋπολογισμός του 2023 - Εγκρίθηκε με 156 ψήφους 'υπέρ' και 143 «όχι»
(EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Το μέτρο αφορά εισοδήματα 24.000 ευρώ ανά ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Καλύπτει 85% των νοικοκυριών και ανακουφίζει 8,4 εκατ. πολίτες. Το μηνιαίο όριο αγορών θα είναι 220 ευρώ, με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε μέλος, έως 1.000 ευρώ.

Η διαδικασία θα είναι απλή με μια ψηφιακή κάρτα, όπως του fuel pass. Οι δικαιούχοι θα έχουν επιλογή να εισπράττουν ενίσχυση από τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% του ύψους της.

Το κόστος είναι 650 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από τη φορολόγηση των υπερεσόδων των διϋλιστηρίων. «Για να το πω απλά, 10% ο πληθωρισμός, 10% η κάλυψη του κράτους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκάθαρος ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Όταν είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είμαι γκέι, απάντησε «ναι, και;»

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 βρέθηκε καλεσμένος ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης όπου και παραχώρησε συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα. Παράλληλα, δείτε την περιπέτεια της υγείας του.

«Ο κυριότερος λόγος είναι επειδή θεωρώ ότι δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος πρέπει να ντρέπεται ή να το κρύβει. Επίσης, δεν θα ήθελα κανείς να νομίζει ότι όταν θα έχω μπει στην πολιτική θα έρθει και θα μου πει ‘σε κρατάω και θα το αποκαλύψω’ και θεωρώ ότι για μένα είναι πολιτικό θέμα τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφερόμενος στο γιατί αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο υφυπουργός σχολίασε πως: «Εγώ δεν έχω φωτογραφηθεί στο σπίτι μου με το έλατο πίσω και να πω ότι είμαι με τον σύντροφό μου. Είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί ξέρω ότι θα κριθώ λίγο πιο αυστηρά» και πρόσθεσε: «Δεν έχω αλλάξει το ποιος είμαι και νομίζω ότι η συμπεριφορά μου θα ήταν ίδια και στρέιτ να ήμουν. Και στρέιτ να ήμουν, προτιμώ να μιλά για μένα η δουλειά μου από το να κάνω lifestyle εμφανίσεις».

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκε και στην αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν του μίλησε για την σεξουαλικότητά του.

«Όταν μου πρότεινε να μπω στην κυβέρνηση, τους είπα “παιδιά το ξέρετε ότι είμαι γκέι”. Την κάναμε την κουβέντα γιατί ήθελα να είμαι καθαρός και να του πω “κοίτα, δεν θέλω να σου δημιουργήσω πρόβλημα ενδεχομένως”, γιατί μπορεί ένα κομμάτι του κοινού να αντιδράσει σε αυτό. Όταν του το είπα μου απάντησε: “Ναι… και;” και κάπου εκεί τελείωσε» ανέφερε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Δείτε όσα δήλωσε

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share