Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση Ντογιάκου για τις συγκρίσεις με βελγικές Αρχές και επίθεση κατά δημοσιογράφων

Νέες εξελίξεις "βόμβα"

17 Δεκεμβρίου 2022 19:35
Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση Ντογιάκου για τις συγκρίσεις με βελγικές Αρχές και επίθεση κατά δημοσιογράφων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στη συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και απάντησε στις επικρίσεις ότι η έρευνα για τις υποκλοπές έχει καθυστερήσει σημαντικά. Υπενθυμίζεται, ότι παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα και του Γιώργου Κύρτσου και Τάσου Τέλλογλου

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση της Εύας Καϊλή, σημειώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη κινήθηκε αστραπιαία. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση της ελληνικής με τη βελγική Δικαιοσύνη καθώς ήταν μία έρευνα που στο Βέλγιο ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2021 με απόλυτη μυστικότητα ενώ κάθε χώρα έχει το δικό της δικαστικό σύστημα.

Ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο λεξιλόγιο

Στη συνέχεια, ο κ. Ντογιάκος «άστραψε και βρόντηξε» σε βάρος μερίδας του Τύπου που, όπως είπε, «βυσσοδομεί οποιονδήποτε δεν ενεργεί σύμφωνα με τις υποδείξεις, τις επιθυμίες και τις επιταγές της, υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο λεξιλόγιο».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έγινε ακόμα πιο σκληρός όταν είπε ότι ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους λίγους θα αποκαλύψει πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δε θα τους επέτρεπαν να ιβρύζουν, ούτε να δίνουν οδηγίες και να πιέζουν μέσω των εντύπων τους, τους δικαστικούς λειτουργούς που διενεργούν τις έρευνες, ούτε και να τους επισκέπτονται στα γραφεία τους και να τους απειλούν».

«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση Πικραμμένου - Ραγκούση για τις παρακολουθήσεις - «Μην προσπαθείτε να επηρεάσετε την δικαιοσύνη»

«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Ραγκούση και τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Συνυπεύθυνος για την κατάλυση της Δημοκρατίας

Αφορμή στάθηκε μια τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οποίος αφού κατήγγειλε κατάλυση του πολιτεύματος, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να παραιτηθεί.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης σε Süddeutsche Zeitung: Στο τραπέζι οι γερμανικές αποζημιώσεις – Δεν γνώριζα για τις υποκλοπές

«Είναι δυνατόν να μην αισθάνεστε την ανάγκη και υποχρέωση όταν είστε συνυπεύθυνος για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου που υποτίθεται ότι υπηρετούσατε τα προηγούμενα χρόνια να μη λέτε τίποτα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Εκπροσωπείτε μια παράταξη που έχετε ξεφτιλίσει και καταρρακώσει. Εσείς προσωπικά, κ. Πικραμμένε, αν σεβόσασταν τη διαδρομή σας, θα είχατε παραιτηθεί. Αυτός είναι ο μόνος προορισμός ανώτατου δικαστικού που είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης των παρακολουθήσεων», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Π. Πικραμμένος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της, προσθέτοντας με νόημα: «Μην προσπαθείτε εμμέσως κατηγορώντας εμένα να επηρεάσετε την ελληνική δικαιοσύνη γιατί αυτό κάνετε».

Σφοδρή σύγκρουση Πικραμμένου - Ραγκούση για τις παρακολουθήσεις

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος υπογράμμισε ότι «ο κ. Ραγκούσης επικαλέστηκε την λαμπρή δικαστική πορεία του κ. Πικραμμένου για να ψέξει την πολιτική του δραστηριότητα εντελώς υποκριτικά». « Δεν ήταν λαμπρός δικαστικός ο κ. Πικραμμένος όταν τον κρεμούσαν για την Novartis στα μανταλάκι χωρίς ίχνος απόδειξης. Δεν ήταν λαμπρός δικαστικός όταν έστηναν τις 10 κάλπες οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή: Αποχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η γεμάτη ένταση συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών και του νομοσχεδίου που κατατέθηκε. Στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και στην τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα πνεύματα οξύνθηκαν και τελικά ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε ξανά τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη που ωστόσο είθισται να μιλά τελευταίος ως πρωθυπουργός της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίμονα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηρίζοντας πως είναι «πολύ σημαντικό εθνικό ζήτημα». Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, με επιτακτικό ύφος, να απαντήσει άμεσα όσο ο ίδιος βρισκόταν στο βήμα της Βουλής. «Όταν τελειώσετε, όταν κατεβείτε κάτω» ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά είπε «δεν κατεβαίνω» και ζητούσε απάντηση για να συνεχίσει, τελικά διέκοψε την δευτερολογία του, κατέβηκε από το βήμα και έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό για να απαντήσει. Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι εφόσον μιλούσε για τρίτη φορά ο πρωθυπουργός τότε δεν θα μπορούσε να του ξαναδώσει τον λόγο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι βάσει του κανονισμού έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στιγμή θέλει τον λόγο, χωρίς να αρνείται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για πιθανή παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και αποχώρησε από το Κοινοβούλιο, γεγονός που προκάλεσε έκρηξη. Για δέκα περίπου λεπτά, ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, ενώ οι βουλευτές του ΣYΡΙΖΑ φώναζαν «ντροπή» και «αίσχος».

Τελικά, αρκετή ώρα μετά, χωρίς τον πρωθυπουργό στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο και έκανε την εξής δήλωση: «Από την ΕΥΠ, όχι από κακόβουλο λογισμικό. Φρόντισε να μην απαντήσει. Είναι κρίσιμη η στιγμή. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια της χώρας. Δεν έδωσε απάντηση, επειδή του ζήτησα την παραίτηση. αν αποδειχτεί ότι ψεύδεται. Δεν μπορούμε να συζητάμε με όρους πολεμικής επικοινωνίας., Η στιγμή της αποχώρησής του θα τον ακολουθεί για πάντα».

Μητσοτάκης σε Τζανακόπουλο - «Πρέπει να ντρέπεσαι»

Νωρίτερα, οξύ ήταν το κλίμα στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης (8/12). Συγκεκριμένα, «σκληρούς» χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος στη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού όταν ο τελευταίος διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι ο ίδιος δεν παρακολουθούσε ούτε γνώριζε για παρακολουθήσεις των υπουργών του αλλά και των ηγετικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή με φωνές και κραυγές από εκατέρωθεν «στρατόπεδα».

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε σε υψηλούς τόνους: «Λέτε γνώριζε ο Πρωθυπουργός ή όχι. Προσέξτε, για παρακολουθήσεις για τις οποίες δεν έχουμε κανένα απολύτως στοιχείο αν έγιναν ή όχι. Εχω το δικαίωμα να αμφισβητώ τη λίστα του Predator γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ενώ περιλαμβάνονται συγγενείς μου, η γραμματέας μου. Άρα έμενα ήθελε κάποιος να παρακολουθεί. Άρα παρακολουθούσα εγώ τον εαυτό μου».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share