Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύα Καϊλή: «Απαιτούσε να μην υπάρχουν προϋποθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα...» - Την «καίει» εισηγητής της επιτροπής για την άρση της βίζας στο Κατάρ (Video)

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια! Δεν έχω σχέση με τα λεφτά και το Κατάρ» - Όλα όσα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της

15 Δεκεμβρίου 2022 10:57
Εύα Καϊλή: «Απαιτούσε να μην υπάρχουν προϋποθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα...» - Την «καίει»  εισηγητής της επιτροπής για την άρση της βίζας στο Κατάρ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Εύα Καϊλή εντός της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που συζητούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να αρθεί η βίζα των ταξιδιωτών από το Κατάρ, κάνει ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρικ Μάρκβαρντ, εισηγητής της επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή - «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια! Δεν έχω σχέση με τα λεφτά και το Κατάρ» - Όλα όσα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου της

Ο Έρικ Μάρκβαρντ, «καίει» την Καϊλή καθώς αναφέρει ότι η ευρωβουλευτής και μέχρι τότε και αντιπρόεδρος του ΕΚ απαιτούσε να να μην υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, όπως για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να αρθεί η βίζα και παράλληλα δεν ήθελε να μπουν κριτήρια για το πότε θα αναστέλλεται η άρση της βίζας.

Μιλώντας στο Open, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η Καϊλή είχε εμμονή με το θέμα του Κατάρ και το γεγονός αυτό του είχε κινήσει την περιέργεια καθώς όπως λέει, εκτός από το ενδιαφέρον της επεδίωκε να οριστούν οι λιγότερες δυνατές προϋποθέσεις για την άρση της βίζας στους Καταριανούς.

«Ήταν υπέρ του Κατάρ και όχι άλλων χωρών. Απαιτούσε να μην υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, όπως για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Κατάρ», σημείωσε ο εισηγητής της αρμόδιας επιτροπής και συνέχισε:

«Ήταν ασυνήθιστο να είναι υπέρ μιας χώρας και να μην ενδιαφέρεται για το σύνολο του φακέλου ή ακόμα και για τη γλώσσα που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε όταν θα γινόταν η απελευθέρωση της βίζας. Υπάρχουν πολλές απόψεις για τα κριτήρια της βίζας. Όταν λέμε εντάξει μπορούν να πάρουν τη βίζα, βάζουμε κριτήρια και αν δεν τα τηρήσουν αναστέλλεται η απόφαση. Η Καϊλή δεν ήταν υπέρ στο να υπάρχουν αυτά τα κριτήρια για το Κατάρ», επεσήμανε η Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρικ Μάρκβαρντ.

Διαβάστε επίσης: QatarGate - Τα δύο πρόσωπα που κρατούν τη «ζωή» της Εύας Καϊλή στα χέρια τους - Ποιος ο ρόλος του 66χρονου Μισέλ Κλεζ & του ελληνικής καταγωγής δικηγόρου Αντρέ Ριζόπουλος

Επισημαίνεται ότι μετά το ξέσπασμα του QaterGate και τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και άλλων τριών που εμπλέκονται στη δυσώδη υπόθεση διαφθοράς, το Ευρωκοινοβούλιο πάγωσε τις συζητήσεις για την άρση της βίζας για το Κατάρ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share